2023-03-23 12:45:57
Φωτογραφία για 15 Φυτά εσωτερικού χώρου με ροζ φύλλωμα ή λουλούδια
Τριθέσιος & διθέσιος καναπές, τραπεζαρία στον ίδιο χώρο με αυτόν του καθιστικού, γωνιακό τζάκι, ένα όχι ιδιαίτερα μεγάλο μπαλκόνι, υπνοδωμάτια με τα απαραίτητα και μόνο έπιπλα, διαχρονική λευκή κουζίνα, χώρος εισόδου διαμορφωμένος με τις πλέον τυπικές επιλογές ενός απλού καθρέφτη και κρεμάστρας τοίχου.  Κλασικές επιλογές για κάθε χώρο, που τις βρίσκει κανείς σε εκατομμύρια σπίτια.  

Αγλαόνημα

Πανέμορφο αλλά και εξαιρετικά εύκολης καλλιέργειας φυτό, αφού το Αγλαόνημα ευδοκιμεί τόσο σε φωτεινά όσο και σε σημεία με λιγότερο φως ενώ ακόμη και οι απαιτήσεις του σε νερό είναι μειωμένες. Χρειάζεται πότισμα μία φορά την εβδομάδα τις ζεστές περιόδους άνοιξης-καλοκαιριού και ακόμη σπανιότερα στην διάρκεια του  χειμώνα, ανάλογα βεβαίως και με την θερμοκρασία που επικρατεί στον χώρο που βρίσκεται. 

Κάποιες ποικιλίες έχουν μόνο  πράσινες και κιτρινωπές αποχρώσεις, ενώ το φύλλωμα σε αυτές που διαθέτουν και ροζ διαφοροποιείται ανά εποχές και όσο τα φύλλα αναπτύσσονται. 


Φυλλόδεντρο

Philodendron "Pink Princess" είναι η βοτανολογική ονομασία της συγκεκριμένης ποικιλίας που διαφέρει από το κλασικό φυλλόδεντρο μόνο στην  μορφολογία των λουλουδιών που διαθέτουν έντονα ροζ κηλίδες, ραβδώσεις ή και ολόκληρα ροζ φύλλα. Πρόκειται ασφαλώς για μια σπανιότερη και ιδιαίτερα εντυπωσική ποικιλία όχι όμως τόσο  δυσεύρετη αφού και στην χώρα μας θα την βρείτε σε μεγάλα φυτώρια ή eshops ποου ειδικεύονται σε φυτά εσωτερικού χώρου. Δείτο το ενδεικτικά εδώ. 

Καλάδιο

Το πολύ όμορφο Καλάδιο που μπορεί να καλλιεργηθεί και σε εξωτερικό προστατευμένο χώρο. 

Οι περισσότερες από 1.000 ποικιλίες του είδους περιλαμβάνουν φυτά σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις ανάμεσά τους και αρκετές στις οποίες κυριαρχούν οι ροζ - μωβ αποχρώσεις, ως ραβδώσεις ή σαν βασικά χρώματα των φύλλων.

Ορχιδέα

Η ...βασίλισσα των φυτών εσωτερικού χώρου και οι ποικιλίες Ορχιδέας σε ροζ αποχρώσεις είναι από τις πιο εντυπωσιακές. 

Μονόχρωμα ή δίχρωμα ροζ λουλούδια διαθέτουν πολλά είδη Ορχιδέας με πιο κοινό το είδος Orchid Phalaenopsis 

Ανθούριο

Ένα φυτό συνήθως ταυτισμένο με τα χριστούγεννα για αυτό και οι κόκκινες ποικιλίες του είναι πιο δημοφιλείς όμως και το Ανθούριο με ροζ γυαλιστερά άνθη είναι από τα πιο εντυπωσιακά ανθοφόρα εσωτερικού χώρου. 

Κορδυλίνη

Cordyline fruticosa η βοτανολογική ονομασία της συγκεκριμένης ποικιλίας Κορδυλίνης, με τα μακριά φύλλα που διαθέτουν έντονες ροζ-μωβ ραβδώσεις σε συνδυασμό με αποχρώσεις του πράσινου και με φύλλωμα που η ανάπτυξη και όψη του διαφέρει από την τυπική φοινικοειδή μορφή άλλων ποικιλιών. 

Ένα πολύ όμορφο και εύκολης καλλιέργειας φυτό, αρκεί να τοποθετηθεί σε σημείο προστατευμένο από ρεύματα ψυχρού κυρίως αέρα και με κανονικές και όχι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. 

Καλαχόη

Από τα πιο δημοφιλή παχύφυτα εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου και οι πολλές ποικιλίες Καλαχόης σε τόνους του ροζ από τις πιο όμορφες. 

Το πιο εντυπωσιακό είδος ροζ Καλαχόης είναι η Kalanchoe Pink Butterfly με μικρά λουλούδια που αναπτύσσονται κατά μήκος και στις άκρες των λογχοειδών και όχι καρδιόσχημων φύλλων της και μοιάζουν με μικρές ...πεταλούδες. 

Καλαθέα

Από τα πιο δημοφιλή καλλωπιστικά εσωτερικού χώρου.

Η Καλαθέα διαθέτει πολυάριθμες ποικιλίες πολλές από τις οποίες εμφανίζουν ραβδώσεις, ρίγες ή και ολόκληρα τμήματα των φύλλων σε ροζ αποχρώσεις. 

Τραδεσκάντια

Το ταχείας ανάπτυξης και ιδιαίτερα ανθεκτικό παχύφυτο που μορφολογικά μοιάζει με τον Τηλέγραφο.  Η ποικιλία Tradescantia albiflora "Sweetness" είναι αυτή που παρουσιάζει τις εντονότερες ροζ αποχρώσεις και εκτός των άλλων είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και τοποθετημένη σε κρεμαστές γλάστρες - καλάθια. 

Πόλκα

Μικρό αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακό καλλωπιστικό για εσωτερικούς χώρους με το χαρακτηριστικό ...πουά φύλλωμα σε αποχρώσεις του πράσινου και κίτρινου ή πράσινου και ροζ. Λόγω του μικρού μεγέθους της πολύ όμορφες και οι συνθέσεις Πόλκας διαφορετικών ποικιλιών - χρωμάτων, σε μεγαλύτερες γλάστρες ή κασπώ. 

Μαράντα

Από τα πλέον όμορφα  είδη εσωτερικού χώρου σε μέγεθος - απόχρωση φυλλώματος και γενική μορφολογία του φυτού. 

Οι έντονες ροζ ραβδώσεις σε συνδυασμό με τις διχρωμίες πράσινου δίνουν στα φύλλα της Μαράντας μια πραγματικά μοναδική όψη που μοιάζει με ...ζωγραφική.  

Φιτόνια

Επίσης μικρού μεγέθους και εύκολης καλλιέργειας φυτό, που διαθέτει πολλές ποικιλίες με φύλλωμα διαφόρων αποχρώσεων σε ροζ και πράσινο.

Και τα φυτά Φιτόνιας διαφορετικών χρωμάτων τοποθετημένα μαζί σε ένα κασπώ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά για διακόσμηση εσωτερικών χώρων. 

Μπρομέλια & Γκουσμάνια

Κλασικά και ανθεκτικά ανθοφόρα εσωτερικού χώρου. 

Τόσο η Γκουσμάνια όσο και η Μπρομέλια διαθέτουν ποικιλίες με εντυπωσιακά λουλούδια σε παστέλ ή πιο έντονη ροζ απόχρωση. 

Χόγια (Κεράκι)

Ένα από τα πιο όμορφα, γενικά, ανθοφόρα καλλωπιστικά. 

Τα "κέρινα" λουλούδια της Χόγιας σε ροζ αποχρώσεις είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά από αυτά των λευκών ποικιλιών και ενώ η γενική όψη του φυτού δημιουργεί την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα δύσκολο και απαγορευτικό φυτό, για ερασιτέχνες στην κηπουρική, η πραγματικότητα διαφέρει αρκεί να της εξασφαλίσετε το κατάλληλο σημείο. 

Εδώ θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές φροντίδας για την Χόγια. 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ