2023-08-24 07:43:04
Φωτογραφία για Η δημιουργία εντυπώσεων με πυροτεχνήματα λαϊκισμού είναι μια γνωστή πρακτική, που πλέον φθίνει και δεν έχει αποτελέσματα.
Λόγω της εμφάνισης περιστατικών οξείας γαστρεντερίτιδας και στα όρια του, ο Δήμος Ξηρομέρου επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό για τα ακόλουθα: Α) Είναι ψευδή νέα (fake news), αυτά που γράφονται για την ποιότητα του νερού του Αστακού.

Β) Οι μικροβιολογικές και βιοχημικές μετρήσεις της ποιότητας του νερού είναι αναρτημένες στο site του Δήμου και όλοι μπορούν να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα (Ιούλιος 2023).

Γ) Η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει υπεύθυνα σε καθαρισμούς δεξαμενών και συστηματικές χλωριώσεις του νερού (κάτι που δυστυχώς δεν γινότανε τα παλιότερα χρόνια συστηματικά).

Δ) Υπάρχει επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές (Διεύθυνση Υγείας) και στενή επιτήρηση του εν λόγω θέματος.

Ε) Τον Απρίλιο του 2023 με επίσημο έγγραφο από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, μετά από περισσότερο από μια δεκαετία, έγινε άρση της απαγόρευσης χρήσης νερού του Αστακού και πλέον, είναι κατάλληλο και ασφαλές για ανθρώπινη χρήση.


https://www.dimosxiromerou.gr/nea-drastiriotites-dimou-ksiromerou/4106-dimarxos-ksiromerou-giannis-triantafyllakis-meta-apo-10-kai-pleon-xronia-airetai-i-apagorefsi-gia-to-nero-tou-astakoy-me-apofasi-tis-dieythynsis-dimosias-ygeias.

ΣΤ) Τα αίτια της γαστρεντερίτιδας που επιδημεί σε όλη την Ελλάδα αυτό το διάστημα, συνήθως είναι ιογενείς λοιμώξεις, που μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Όσον αφορά τα 3 σκυλάκια:

Α) Είναι ζωντανά και ασφαλή, καμία κακοποίηση τους και καμία κακομεταχείριση (επισυνάπτονται φωτογραφίες από τα 3 σκυλάκια πριν από λίγα λεπτά).

Β) Το ένα ήταν αδέσποτο και είχε γίνει καταγγελία στο Δήμο και στην Αστυνομία από οικογένεια, ότι επιτιθόταν και δεν μπορούσαν να πάνε σπίτι τους και τα άλλα δύο είχαν ιδιοκτήτη, αλλά γυρνούσαν ελεύθερα.

Γ) Τα δύο σκυλιά επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους (σχετική φωτογραφία) και το άλλο που ήταν επιθετικό, το έχουμε σε ασφαλή περιφραγμένο χώρο του Δήμου Ξηρομέρου, για να το πάρει ο κτηνίατρος, με τον οποίο έχουμε υπογράψει σύμβαση (διάθεση σχετικού κονδυλίου) για να το εξετάσει.

Δ) Αναγνωρίζουμε ότι οι φωτογραφίες με την ολιγόλεπτη μεταφορά τους στο ανοικτό φορτηγό του Δήμου (όχι απορριμματοφόρο) μπορεί να ξένισε, αλλά ο Δήμος δεν διαθέτει ακόμα ειδικό όχημα μεταφοράς ζώων συντροφιάς. Σύντομα όμως θα διαθέτει, όπως θα διαθέτει και το δικό του καταφύγιο, μιας και είμαστε από τους λίγους Δήμους που εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ποσού 394.382 € από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΧΙΙ «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς». Πολύ σύντομα θα προχωρήσει η δημοπρασία και θα έχουμε το δικό μας καταφύγιο, που θα κάνουμε την διαχείριση των αδέσποτων σε όλα τα στάδια. Το 2014-2019 που είχε ξαναβγεί η δράση, η προηγούμενη διοίκηση δεν κατάφερε να ενταχθεί (δεν είχε καν μελέτη, ούτε έκανε πρόταση).

Ε) Τα χρήματα που παίρνουμε τα χρησιμοποιούμε και για πρώτη φορά έχουμε σύμβαση με κτηνίατρο (αναρτημένη στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ), όπου προβλέπονται πολλαπλές υπηρεσίες προς τα ζώα συντροφιάς για πρώτη φορά στο Δήμο Ξηρομέρου (επισυνάπτεται).

ΣΤ) Η φροντίδα των ζώων συντροφιάς γι αυτή την διοίκηση είναι προτεραιότητα, γι αυτό κάναμε μελέτη, γι αυτό πήραμε χρηματοδότηση για καταφύγιο, για αυτό και σύντομα θα το υλοποιήσαμε, γι αυτό υπογράψαμε σύμβαση με τα χρήματα που λαμβάνουμε με κτηνίατρο για την διαχείριση τους. Όποιος δεν αγαπάει τα ζώα δεν αγαπάει και τους ανθρώπους και τα ζώα και τα αγαπάμε και θα τα προστατέψουμε.

Η δημιουργία εντυπώσεων με πυροτεχνήματα λαϊκισμού είναι μια γνωστή πρακτική, που πλέον φθίνει και δεν έχει αποτελέσματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ