2023-10-11 07:05:12
Φωτογραφία για Από ένα οικονομικό άχαρο έπιπλο σε μια μοναδικού σχεδιασμού συρταριέρα
Η μετατροπή μιας εντελώς απλής ξύλινης συρταριέρας σε ένα απόλυτα ...ταξιδιάρικης αισθητικής έπιπλο, αφού κάθε συρτάρι αποκτά την όψη ...βαλίτσας.

Η ξύλινη άβαφη συρταριέρα Rust της ΙΚΕΑ έχει εμπνεύσει πολλές ιδέες για μετατροπές - αλλαγές όψης της και στο internet μπορεί κανείς να εντοπίσει δεκάδες ευφάνταστες προτάσεις, όμως ασφαλώς με τον ίδιο τρόπο μπορεί να επεξεργαστεί κάθε απλού σχεδιασμού έπιπλο με συρτάρια. 

Η συγκεκριμένη πρόταση βασίζεται στο βάψιμο των συρταριών σε διαφορετικές αποχρώσεις και την προσθήκη στοιχείων όπως κουμπώματα - χερούλια βαλίτσας και δερμάτινων στοιχείων, έτσι που κάθε συρτάρι αποκτά όψη vintage βαλίτσας. 

Τα αξεσουάρ αυτά διατίθενται στην αγορά σε διάφορα σχέδια, μπορούν όμως θαυμάσια να χρησιμοποιηθούν και αυθεντικά vintage κομμάτια από παλιές - φθαρμένες βαλίτσες, ενώ ως χερούλια κατάλληλα και μεταλλικά χερούλια επίπλων ταιριαστού σχεδιασμού. 

Η συγκεκριμένη συρτατιέρα διαθέτει μικρές οπές για δύο μικρά χερούλια ανά συρτάρι, οι οποίες είτε καλύπτονται με κάποιο από τα πρόσθετα στοιχεία είτε μπορούν να κλείσουν με απλό έτοιμο ξυλόστοκο. 



Αντίστοιχα θα πρέπει να ανοιχθούν νέες, στο κέντρο των συρταριών, στα οποία προσαρμόζονται τα χερούλια. 

Ακολουθεί το βάψιμο τής πρόσοψης των συρταριών με χρώμα (ακρυλικό ή κιμωλίας) ενώ το υπόλοιπο τμήμα του επίπλου βάφεται με βερνίκι εμποτισμού ξύλου σε σκούρα απόχρωση. 

Για το χρυσαφί περίγραμμα στο μεσαίο συρτάρι έχει χρησιμοποιηθεί ανεξίτηλος μαρκαδόρος, μπορεί όμως να δημιουργηθεί και με μεταλλικό χρώμα κιμωλίας. 

Μετά το βάψιμο και πριν την προσαρμογή των πρόσθετων στοιχείων ασφαλώς το έπιπλο θα πρέπει να περαστεί με προστατευτικό διαφανές βερνίκι. 



Οι δερμάτινες λωρίδες σταθεροποιούνται με μια ισχυρή κόλλα σε υγρή μορφή και τα μεταλλικά κουμπώματα με μικρά διακοσμητικά καρφάκια.

Φυσικά  η γενική ιδέα μπορεί να υλοποιηθεί και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, την χρήση διαφορετικών αποχρώσεων ή την δημιουργία περισσότερων διακοσμητικών στοιχείων μόνο με χρώμα πχ γραμμές - λωρίδες διαφορετικών αποχρώσεων και πάχους κλπ 

Ακόμη και στον τρόπο βαψίματος του επίπλου μπορούν να εφαρμοστούν διαφορετικές τεχνικές πχ το βάψιμο να πραγματοποιηθεί με μικρή ποσότητα χρώματος έτσι που στο τελικό αποτέλεσμα να διακρίνονται ελαφρά τα νερά του ξύλου ή όχι. 

Όποια απόχρωση, επιμέρους τεχνική ή πρόσθετο στοιχείο και αν χρησιμοποιηθεί η γενική πρόταση είναι πραγματικά ξεχωριστή και μετατρέπει ένα οικονομικό αλλά "άχαρο" έπιπλο σε μια vintage συρταριέρα με πραγματικά ξεχωριστή αισθητική. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

girlinthegarage.net


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ