2023-10-11 07:49:54
Φωτογραφία για Κατασκευές για εξωτερικούς χώρους από κορμούς - καυσόξυλα
Οι φυσικοί κορμοί που αισθητικά ενσωματώνονται πλήρως με το φυσικό περιβάλλον είναι από τα πιο κατάλληλα και καλαίσθητα υλικά για την δημιουργία διακοσμητικών στοιχείων σε εξωτερικούς χώρους. 

Όχι μόνο τμήματα από κορμούς κατεστραμμένων δέντρων αλλά και μεγάλου μεγέθους κομμάτια ξύλου που εύκολα θα βρείτε σε μια μάντρα με καυσόξυλα είναι κατάλληλα για κατασκευές αυτού του τύπου. 

Τα ξύλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε στην εντελώς φυσική τους μορφή είτε να αποφλοιωθούν ώστε να αποκτήσουν λεία όψη ή ακόμη σε κάποιες κατασκευές και να βαφτούν.

Σε κατασκευές που απαιτείται το "σκάψιμό" τους εσωτερικά, αυτό μπορεί να γίνει ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται το ξύλο και την σκληρότητά του είτε με χειροκίνητα είτε με ηλεκτρικά εργαλεία επεξεργασίας ξύλου. 



Οι γλάστρες - ζαρντινιέρες από στρογγυλούς κορμούς είναι ένα στοιχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κήπους, αυλές, περιβάλλοντες χώρους εξοχικών σπιτιών κλπ με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με το μέγεθος - σχήμα του κορμού. 


Καταλληλότερα φυτά για τέτοιου τύπου γλάστρες είναι είδη όπως τα παχύφυτα που δεν απαιτούν μεγάλη ποσότητα χώματος, έτσι γίνεται ευκολότερη η διαδικασία επεξεργασίας του κορμού αφού δεν απαιτείται σκάψιμό του σε μεγάλο βάθος.  

Βεβαίως αν ο κορμός σκαφτεί αρκετά στο άνοιγμα, αντί για χώμα, μπορεί να τοποθετηθεί μια κανονική γλάστρα με κάθε είδους πολυετή ή εποχιακά φυτά. 

Τα σαθρά κομμάτια ξύλου που εσωτερικά διαθέτουν ήδη κενό είναι επίσης από τα πλέον πρακτικά για φύτευση, αφού δεν απαιτούν καθόλου σκάψιμο ενώ ακόμη και αισθητικά έχουν πιο φυσική όψη από συμπαγείς κορμούς. 

Μεγάλου μήκους και μικρού φάρδους κορμοί επίσης λειτουργούν πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά, αν χρησιμοποιηθούν ως δοχεία φύτευσης. 

Ένα κομμάτι χοντρό πλαστικό στο εσωτερικό τους, πριν την τοποθέτηση χώματος, καθυστερεί σημαντικά την διάβρωση του ξύλου από το νερό. 

Ξύλα αυτής της μορφής, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, αποκτούν ιδιαίτερα όμορφη όψη και αν αποφλοιωθούν - λειανθούν πλήρως, ενώ στο εσωτερικό αντί για απευθείας τοποθέτηση χώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια κατάλληλου μεγέθους πλαστική ζαρντινιέρα. 

Ανάλογα με το σημείο που θα τοποθετηθούν και τα φυτά που θα φιλοξενήσουν δοχεία φύτευσης σε φυσικούς κορμούς μπορούν και να ομαδοποιηθούν σε διάφορα σημεία ενός εξωτερικούς χώρου ή και να συνδυαστούν στο ίδιο σημεία με πήλινες - κεραμικές γλάστρες. 

Πολύ ιδιαίτερης αισθητικής και οι γλάστρες αυτής της μορφής που μπορούν να δημιουργηθούν στο σημείο που έχουν απομείνει ρίζες και ένα μέρος κορμού από δέντρα που ξεράθηκαν - καταστράφηκαν από διάφορες αιτίες. 

Μεγάλου μήκους κορμοί μπορούν να τοποθετηθούν και κάθετα για την δημιουργία πολύ ξεχωριστών ψηλών συνθέσεων, σε συνδυασμό με κανονικές γλάστρες κάθε είδους. 

Οι πιο απλές κατασκευές για εξωτερικούς χώρους από κορμούς - καυσόξυλα είναι ασφαλώς αυτές στις οποίες τα ξύλα χρησιμεύουν απλώς σαν μια επιφάνεια πάνω στην οποία μπορούν να τοποθετηθούν γλάστρες ή κάθε άλλου είδους διακοσμητικά στοιχεία, αφού για την συγκεκριμένη χρήση δεν απαιτείται καμιά πρόσθετη επεξεργασία πέρα από το κόψιμο της κεντρικής επιφάνειας έτσι που να είναι εντελώς επίπεδη. 

Με στρογγυλά κομμάτια από κορμούς δέντρων πολύ εύκολα μπορούν να δημιουργηθούν απόλυτα φυσικής όψης πρόχειρα - βοηθητικά καθίσματα για κήπους - αυλές. 

Οι φέτες ξύλου από κορμούς διαφόρων μεγεθών είναι ένα υλικό που επίσης μπορεί να αξιοποιηθεί σε διάφορες κατασκευές για εξωτερικούς χώρους πχ δημιουργία διαδρομων, μονοπατιών, σκαλοπατιών κλπ και να αντικαταστήσει άλλου είδους μη φυσικά υλικά. 

Τέλος, ένας πολύ εντυπωσιακός τρόπος για να αποκτήσει ένα κομμάτι κορμού ιδιαίτερης αισθητικής όψη και να χρησιμοποιηθεί ως κάθισμα, βοηθητικό τραπεζάκι ή σταντ για μια γλάστρα είναι η δημιουργία στην κεντρική του επιφάνεια ενός ...ψηφιδωτού. 

Η διαδικασία δεν διαφέρει σε τίποτα από τον γενικό τρόπο κατασκευής ψηφιδωτών με κανονικές ψηφίδες, κομμάτια από σπασμένα πλακάκια κλπ. Εδώ θα βρείτε όλες τις σχετικές οδηγίες - λεπτομέρειες. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ