2023-11-11 20:38:18
Φωτογραφία για HΠΑ: Επτά κρούσματα σαλμονέλωσης σε ανθρώπους από τροφές για κατοικίδια!
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και κρατικούς εταίρους, διερευνούν επτά ανθρώπινες περιπτώσεις μόλυνσης από Salmonella Kiambu που πιθανώς σχετίζονται με τροφές για κατοικίδια που παρασκευάζονται από την Mid America Pet Food.

Το CDC αναφέρει ότι, από την 1η Νοεμβρίου 2023, έχουν αναφερθεί επτά άτομα που μολύνθηκαν από το στέλεχος της σαλμονέλας από επτά πολιτείες. Έξι από τις επτά περιπτώσεις που αναφέρθηκαν ήταν σε παιδιά ηλικίας ενός έτους ή μικρότερα. Μία περίπτωση χρειάστηκε νοσηλεία σε νοσοκομείο. Πέντε από αυτές τις περιπτώσεις ανέφεραν έκθεση σε σκύλους και τρεις ανέφεραν ότι τάιζαν τα κατοικίδια με τροφή Victor. «Ο πραγματικός αριθμός των ασθενών σε αυτό το ξέσπασμα είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος από τον αριθμό που αναφέρθηκε. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς ιατρική φροντίδα και δεν ελέγχονται για σαλμονέλα. Επιπλέον, οι πρόσφατες ασθένειες μπορεί να μην έχουν ακόμη αναφερθεί, καθώς συνήθως χρειάζονται 3 έως 4 εβδομάδες για να καθοριστεί εάν ένα άρρωστο άτομο είναι μέρος μιας επιδημίας», σύμφωνα με το CDC.


Η Mid America Pet Food ανακάλεσε οικειοθελώς όλες τις μάρκες τροφών για κατοικίδια που κατασκεύασε με ημερομηνία best before πριν από τις 31/10/2024, οι οποίες περιλαμβάνουν τις μάρκες Victor, Eagle Mountain, Wayne Feeds και δύο ποικιλίες τροφών για κατοικίδια μέλη της Mark. Αυτά τα προϊόντα περιλαμβάνουν τροφές για σκύλους και γάτες και πωλήθηκαν σε όλη τη χώρα σε καταστήματα λιανικής και στο διαδίκτυο.
ΠΗΓΗ
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ