2023-11-16 08:23:05
Φωτογραφία για Google: Αυτές είναι οι πιο επικερδείς αναζητήσεις



 Χάρη στις πιέσεις του δικαστή που ανέλαβε την αντιμονοπωλιακή δίκη της Google στις ΗΠΑ, ο γίγαντας του Διαδικτύου αναγκάστηκε να αποκαλύψει για πρώτη φορά τους όρους αναζήτησης που της αποφέρουν τα μεγαλύτερα διαφημιστικά έσοδα.



Advertisement: 1:22

Μέχρι σήμερα η Google δεν είχε αποκαλύψει τέτοιες πληροφορίες και περιοριζόταν να δηλώνει ότι διαφημίσεις εμφανίζονται μόνο το 20% των αναζητήσεων, αυτές που η εταιρεία ονομάζει «εμπορικές αναζητήσεις», επισημαίνει το The Verge που αποκάλυψε τη λίστα.

Μια τέτοια περίπτωση θα ήταν η φράση «φτηνές πτήσεις για Λονδίνο», αφού υπάρχουν πολλές αεροπορικές και ταξιδιωτικές εταιρείες που θα ήθελαν να κερδίσουν την προσοχή σας και να σας εξυπηρετήσουν.

Η λίστα που παρουσίασε η Google στο δικαστήριο αφορά μόνο την εβδομάδα που έληξε στις 22 Σεπτεμβρίου 2018. Έκτοτε μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά, όμως η λίστα δίνει μια εικόνα για τις αναζητήσεις που φέρνουν τα μεγαλύτερα έσοδα.

Το Top20 είναι:

iphone 8iphone 8 plusauto insurancecar insurancecheap flightscar insurance quotesdirect tvonline collegesat&thuluiphoneuberspectrumcomcastxfinityinsurance quotesfree credit reportcheap car insuranceaarplifelock

Βλέπουμε ότι το iPhone εμφανίζεται τρεις φορές, κάτι αναμενόμενο δεδομένου ότι το iPhone 8 είχε μόλις κυκλοφορήσει και υπήρχαν τότε πολλά καταστήματα, εταιρείες κινητής και κατασκευαστές αξεσουάρ που ήθελαν να εκμεταλλευτούν το ενδιαφέρον.



Η διαφάνεια που παρουσίασε η Google στο δικαστήριο



Υπάρχουν επίσης πέντε αναζητήσεις που αφορούν θέματα ασφάλειας, για τα οποία υπάρχουν πάντα άφθονες αναζητήσεις.

Οι αναζητήσεις που αφορούν ακριβές, ανταγωνιστικές επιχειρήσεις φαίνεται ότι αποφέρουν μεγάλα έσοδα στη Google.

Υπάρχουν, τέλος, και κάποιες αναζητήσεις με ονόματα εταιρειών, όπως «at&t» «xfinity» και «uber», οι οποίες πιθανότατα αντιστοιχούν στις προσπάθειες χρηστών να επισκεφθούν τους αντίστοιχους δικτυακούς τόπους.

Είναι μια ευκαιρία για ανταγωνιστικές υπηρεσίες να προσπαθήσουν να αποσπάσουν την προσοχή σας.

Γι’ αυτό και πολλοί δικτυακοί τόποι αγοράζουν διαφημιστικό χώρο για αναζητήσεις που αφορούν τα ονόματά τους



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ