2012-07-30 12:18:13
Φωτογραφία για Έπαινος απονέμεται στο αρχαίο τείχος της Νισύρου
Έπαινος απονέμεται στον αρχαιολογικό χώρο του Παλαιοκάστρου Νισύρου, από την ευρωπαϊκή μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς «Europa Nostra» και αφορά το έργο της αποκατάστασης, διαμόρφωσης και ανάδειξης του αρχαίου τείχους της Νισύρου.

Η απονομή θα γίνει από τον αντιπρόεδρο της Europa Nostra και ιδρυτή της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Κώστα Καρρά. Η τελετή είναι συνδιοργάνωση της ΚΒ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και του δήμου Νισύρου.

Το βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Europa Nostra» αναδεικνύει τα καλύτερα έργα διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη. Το αναστηλωτικό έργο του αρχαίου τείχους της Νισύρου τιμήθηκε το 2010 από τη «Europa Nostra», στην κατηγορία «Συντήρηση». Στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γίνεται αναφορά στην «εξαιρετική ποιότητα της αναστήλωσης σε ένα από τα σημαντικότερα οχυρωματικά έργα της κλασικής αρχαιότητας στη νησιωτική Ελλάδα, η οποία μετέτρεψε το αρχαίο τείχος σε πολιτιστική κυψέλη της θερινής ζωής της Νισύρου».

Το αρχαίο τείχος της Νισύρου, χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ. και αποτελεί ένα από τα πλέον εντυπωσιακά οχυρωματικά έργα της νησιωτικής Ελλάδας, το οποίο σώζεται σε ύψος περίπου δέκα μέτρων.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου (2003-2008) και εκτελέσθηκε από την ΚΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
madata.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ