2012-08-06 10:43:05
Φωτογραφία για Η ατζέντα του Ευ. Βενιζέλου στη συνάντηση των αρχηγών
Δύο ζητήματα για την οικονομία και τις συζητήσεις με την τρόικα αναμένεται να θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την ώρα που από την Ιπποκράτους επισημαίνεται ότι η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες θα είναι το καθοριστικό στοιχείο για τη διασφάλιση της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης συνεργασίας.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, το πρώτο θέμα που προτίθεται να θέσει ο κ. Βενιζέλος είναι «να αποφευχθεί όσο γίνεται περισσότερο η περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης», η οποία θεωρείται ότι υπονομεύει την αποδοτικότητα των οποιωνδήποτε μέτρων.

Το δεύτερο θέμα που αναμένεται να θέσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ότι τα όποια μέτρα αποφασιστούν, δεν θα πρέπει, στην τελική τους μορφή, να είναι οριζόντια, αλλά να έχουν το στοιχείο της εσωτερικής ισορροπίας και δικαιοσύνης, ώστε να μη θιγούν ευπαθείς ομάδες.

Οι ίδιες πηγές επανέρχονται στις θέσεις που ανέπτυξε ο κ. Βενιζέλος μετά την τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας ότι αυτούς τους δύο στόχους υπηρετούσαν οι προτάσεις του Κινήματος για την στρατηγική που έπρεπε να ακολουθήσει η κυβέρνηση στις επαφές της με την τρόϊκα.


Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται, οι χειρισμοί είναι πλέον στα χέρια του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου, με το ΠΑΣΟΚ «έτοιμο να βοηθήσει όπως μπορεί, όπως έδειξε και η συζήτηση του κ. Βενιζέλου με τον Γάλλο πρωθυπουργό».

Στην ατζέντα και η διαχείριση του ζητήματος των μεταναστών Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, στη συνάντηση των αρχηγών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θέσει και το θέμα της διαχείρισης του προβλήματος των παράνομων μεταναστών υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων με την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς».

Αφορμή αποτέλεσε η ενημέρωση που είχε ο κ. Βενιζέλος το Σάββατο το πρωί από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για τη σύλληψη και μεταφορά παράνομων μεταναστών στις σχολές αστυφυλάκων της Ξάνθης και της Κομοτηνής, με το αιτιολογικό ότι στις παραγωγικές σχολές της Αστυνομίας θα μειωθεί ο αριθμός των εισαγομένων.

Σύμφωνα πάντα με πηγές της Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε στον κ. Δένδια ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ενημέρωση και τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον κ. Δένδια να παρουσιάσει έναν συνολικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Συνεδριάζει την Τρίτη η Οργανωτική Γραμματεία Την Τρίτη εξάλλου, αναμένεται να συνεδριάσει η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ στην οποία ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει τα επόμενα βήματα της πολιτικής και οργανωτικής ανασύστασης της παράταξης. Θα συμπληρωθεί επίσης το μεταβατικό οργανωτικό σχήμα με τη συγκρότηση των τομέων, τον ορισμό των υπευθύνων σε περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο, τον αναπροσανατολισμό του ΙΣΤΑΜΕ, τις επαφές με κόμματα και κινήσεις κοκ.

Στην Ιπποκράτους τονίζουν πως η ηγεσία του Κινήματος δεν πρόκειται να ανακυκλώσει τη συζήτηση για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Το μέλλον της παράταξης, αναφέρεται σχετικά, κρίνεται από το μέλλον της χώρας και «όχι από τη στάση μερικών προσώπων».

Στο ΠΑΣΟΚ τους θέλουμε όλους κοντά μας, διαμηνύεται, «κατανοούμε πόσο δύσκολη είναι η νέα εποχή για πολλά στελέχη μας, συνηθισμένα σε άλλους ρόλους, που είναι τώρα εκτός κυβέρνησης ή και εκτός Βουλής. Ο μόνος όμως τρόπος να σταθεί ξανά στα πόδια της η παράταξη, είναι να εφαρμόζει με συνέπεια την στρατηγική που παρουσιάστηκε προεκλογικά στον ελληνικό λαό και με βάση την οποία το ΠΑΣΟΚ άντεξε την τεχνητή πόλωση των εκλογών Ιουνίου και μετέχει στον σχηματισμό της κυβερνητικής πλειοψηφίας με ουσιαστική συμβολή, πολύ μεγαλύτερη του αριθμητικού του ποσοστού».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ