2012-08-23 14:52:03
Φωτογραφία για Η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ» στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς
Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της, το Κέντρο Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ, στο πλαίσιο του ιατρο-κοινωνικού προτύπου που εφαρμόζει και προάγει στις υπηρεσίες Υγείας και Αποκατάστασης, δεν παύει να διακηρύσσει ότι ο αθλητισμός αποτελεί μέσον για την Αποκατάσταση και, ταυτόχρονα είναι ένας από τους στόχους της Αποκατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό εδώ και 15 χρόνια προάγει τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία, στην αρχή παροτρύνοντας ασθενείς του Κέντρου να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, υποστηρίζοντάς μεμονωμένους αθλητές και στη συνέχεια πιο επίσημα και πιο οργανωμένα, ως μέγας χορηγός της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών με Αναπηρία.

Ειδικότερα η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ», ως μέγας χορηγός, έχει θέσει το ιατρικό και θεραπευτικό προσωπικό και τον άρτιο εξοπλισμό της στη διάθεση των αθλητών με αναπηρίες, συντελώντας στην επιτυχή συμμετοχή τους στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η παροχή υπηρεσιών Αποκατάστασης αφορά, τόσο στην αντιμετώπιση αθλητικών κακώσεων, νόσων ή/και ατυχημάτων, όσο και στην ενδυνάμωση και χαλάρωση των αθλητών, σε περιόδους προετοιμασίας και κατά τη διάρκεια των αγώνων.


Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ Δρ Χρήστος Γεωργόπουλος «Στις τετραετίες που μεσολαβούν ανάμεσα στις τρεις Παραολυμπιάδες (Αθήνα, Κίνα, Λονδίνο) κληθήκαμε να εφαρμόσουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας και να υλοποιήσουμε τις καινοτόμες αντιλήψεις μας ως προς το σχεδιασμό, τη δομή, το περιεχόμενο, το στόχο και τη διαδικασία (οργάνωση, λειτουργία) παροχής των απαιτούμενων υπηρεσιών αποκατάστασης σε ανθρώπους, για τους οποίους η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι κάτι περισσότερο από «διάθεση ελεύθερου χρόνου». Η υποστήριξη των αθλητών μας όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι, ούτε αποσπασματική, ούτε εφήμερη, εξαρτώμενη δηλαδή από τις καλές τους επιδόσεις. Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ είναι μαζί τους και στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές, στις επιτυχίες τους αλλά και στις ατυχίες τους, χωρίς να δίνει σημασία στο κόστος των υπηρεσιών που παρέχει».

Οι παραολυμπιονίκες μας Χρήστος Ταμπαξής, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Γιάννης Κωστάκης, Θανάσης Μπαράκας, Ανθή Καραγιάννη, Ευθύμιος Καλαράς, Αντώνης Γιαπουντζής, Σίμος Παλτσανιτίδης, Ελένη Σαμαριτάκη και η Παρασκευή Καντζά, είναι μερικοί από τους αθλητές με Αναπηρία που έγραψαν ιστορία με τις μεγάλες τους διακρίσεις και είχαν την ευκαιρία να δεχθούν σωματική, ψυχολογική και κοινωνική πλαισίωση και υποστήριξη, μέσα από το τρίπτυχο που εφαρμόζει η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ»:

«ΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΟΛΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ»

στις υπηρεσίες Υγείας και Αποκατάστασης».

Όπως τονίζει ο κ. Γεωργόπουλος «Είμαστε συνεπείς στο όραμά μας. Δημιουργούμε μαζί με τους πρωταθλητές μας μια υπερήφανη κοινωνία ενεργών πολιτών, με πλεόνασμα ανεξαρτησίας με συνεχώς αναπτυσσόμενο πνεύμα συλλογικότητας, ενσωμάτωσης, αλληλεγγύης. Με τη βεβαιότητα ότι και στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου οι προσδοκίες των αθλητών μας που είναι και δικές μας προσδοκίες θα ευοδωθούν, ευχόμαστε ολόψυχα στην ελληνική ομάδα: «Καλή Επιτυχία».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ