2012-10-24 03:24:02
Φωτογραφία για Τίτλοι τέλους για τον Μπεν Μπερνάνκι;
Ο πρόεδρος «Federal Reserve», είπε σε στενούς φίλους του πως πιθανόν να μην θέσει υποψηφιότητα για μια τρίτη θητεία στην κεντρική τράπεζα... ακόμη κι αν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κερδίσει τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, αναφέρουν οι " New York Times ".

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ έχει ήδη δηλώσει πως δεν θα ανανεώσει τη θητεία του Μπερνάνκι αν κερδίσει την προεδρία. Η θητεία του Μπερνάνκι ως προέδρου της «Federal Reserve» λήγει τον Ιανουάριο του 2014.

Ο Μπερνάνκι, ο οποίος διορίσθηκε για πρώτη φορά επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας από τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον νεότερο και ο Ομπάμα τον διατήρησε στη θέση για μια δεύτερη θητεία, έχει αρνηθεί να δηλώσει δημοσίως αν θα δεχόταν άλλη μια τετραετή θητεία.

"Είμαι πολύ επικεντρωμένος στη δουλειά μου, δεν έχω να σας δώσω κάποια απόφαση ή κάποια πληροφορία για τα προσωπικά μου σχέδια", είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα σε συνέντευξη Τύπου αφού η «Federal Reserve» είχε ανακοινώσει ένα νέο γύρο αγορών ομολόγων για να στηρίξει την οικονομία των ΗΠΑ.


Οι μη συμβατικές προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να τονώσει την ανάπτυξη έχουν επικριθεί από πολλούς Ρεπουμπλικανούς και μερικούς οικονομολόγους που υποστηρίζουν ότι απειλούν με πληθωρισμό στο μέλλον και ενθαρρύνουν τις σπατάλες στην Ουάσινγκτον. Ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ έχει ήδη κάνει σαφές ότι θέλει να αποχωρήσει ως το τέλος του χρόνου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Λόρενς Σάμερς βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου του Ομπάμα για να αντικαταστήσει τον Μπερνάνκι, μολονότι η φήμη του ότι δεν είναι ομαδικός παίκτης μπορεί να λειτουργήσει εναντίον του, γράφει ο αρθρογράφος των " New York Times " Άντριου Ρος Σόρκιν.

Μεταξύ των λιγότερο πιθανών υποψηφίων είναι η Τζάνετ Γέλεν, αντιπρόεδρος της Federal Reserve, και ο οικονομολόγος Άλαν Κρίγκερ, πρώην υφυπουργός Οικονομικών, ή ακόμη και ο Γκάιτνερ, προσθέτει ο Σόρκιν.

Ο Γκλεν Χάμπαρντ, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων επί προεδρίας του νεώτερου Τζορτζ Μπους, αναφέρεται συχνά ως ο πιθανότερος υποψήφιος του Ρόμνεϊ για τη θέση του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας ή του υπουργού Οικονομικών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ