2012-10-24 03:32:03
Φωτογραφία για Νεύρα και ένταση στη Λαϊκή του Περισσού
Tο επεισόδιο που συνέβη πριν λίγες ημέρες στη λαϊκή αγορά μεταξύ μελών της Λαϊκής Επιτροπής Νέας Ιωνίας και... ανδρών της ομάδας ασφαλείας (;) της λαϊκής απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έπειτα από αίτημα της Επιτροπής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής, κ. Κώστας Μουρδουκούτας, προς το Σώμα, μέλη της Επιτροπής μοίραζαν ανακοινώσεις σχετικά με την πανελλαδική απεργία και ξαφνικά ήρθαν αντιμέτωποι με 5 ή 6 άτομα (“φουσκωτούς” τους αποκάλεσαν) που φορούσαν μπλούζες με σήματα των ειδικών δυνάμεων και τους ζήτησαν να φύγουν γιατί “εμπόδιζαν τους πάγκους να δουλέψουν”. Όταν τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν να μάθουν την ιδιότητα των ατόμων, σύμφωνα με την αφήγηση του κ. Μουρδουκούτα αλλά και σχετικό ψήφισμα, στην αρχή παρουσιάστηκαν ως παραγωγοί και έπειτα ως υπάλληλοι του Δήμου.

Τα μέλη της Επιτροπής συνέχισαν το μοίρασμα ανακοινώσεων και την ενημέρωση του κόσμου. Ωστόσο, η Λαϊκή Επιτροπή εξέδωσε ψήφισμα καταδίκης του γεγονότος, ενώ έφερε και το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας να πάρει απόφαση. Εκεί τόσο ο κ. Μουρδουκούτας όσο και άλλα παριστάμενα μέλη της Επιτροπής εξήγησαν πως το πρόβλημα με την παρουσία αυτών των ατόμων στη λαϊκή δεν είναι καινούργιο και έχουν παρατηρηθεί και άλλα περιστατικά στο παρελθόν.


Πάντως, το συμβάν προβλημάτισε το Σώμα. Ο Δήμαρχος, κ. Ηρακλής Γκότσης, τόνισε πως έχει ζητηθεί συνάντηση με τους Προέδρους των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις Λαϊκές Αγορές της πόλης και στην οποία θα τεθεί, μεταξύ άλλων, και αυτό το θέμα. Αναφερόμενος γενικότερα στα περιστατικά επιθέσεων σε μετανάστες, ο κ. Γκότσης υποστήριξε πως η πολιτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή είναι πιθανόν να έχει αποτρέψει την εμφάνιση στην πόλη ανάλογων συμβάντων. Ο επικεφαλής της ΠΑΚ, κ. Άρης Χατζησαββίδης είπε πως ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την οποία δραστηριότητα εκτός νόμου γίνεται στη λαϊκή μέσω ενημέρωσης και ακολούθως παρέμβασης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

“Με την παθητικότητα δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Πρέπει να σταματήσουν αυτές οι μαγκιές” τόνισε ο Σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κ. Βασίλης Πατσάκος. Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε το περαστικό (βλέπε παρακάτω κείμενο) και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο να κάνει παρέμβαση στους εκπροσώπους των εμπόρων για να καταγγείλει τη συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων.

• “Οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι στη Νέα Ιωνία”

Παρέμβαση έκανε και από τη Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) ο κ. Στέλιος Μιχαηλίδης που εξέφρασε την αλληλεγγύη της Κίνησης προς τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής. Διέψευσε δε τον Δήμαρχο πως δεν υπάρχει πρόβλημα με ρατσιστικές επιθέσεις στη Νέα Ιωνίας καθώς ενημέρωσε το Σώμα για το σπάσιμο τζαμαρίας σε μαγαζί Πακιστανού στο κέντρο και την απειλή εις βάρος επιχειρηματία να σταματήσει να απασχολεί Πακιστανούς εργάτες στην επιχείρηση του. “Οι νεοναζί στη Νέα Ιωνία του Μπλόκου της Καλογρέζας είναι ανεπιθύμητοι” δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδης που ζήτησε να γίνει ενημέρωση των μαθητών της πόλης και κινητοποιήσεις ενάντια στο ρατσισμό.

• Το κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου

“To Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας καταδικάζει ομόφωνα την επίθεση που δέχθηκαν από ομάδα οργανωμένων τραμπούκων το Σάββατο 22-9-2012 στη λαϊκή αγορά τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής, τα οποία καλούσαν τους εργαζόμενους στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, δηλώνει πως δεν θα ανεχτεί τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές και μάλιστα με την κάλυψη των υπευθύνων της Λαϊκής Αγοράς. Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τους Ιωνιώτες να απομονώσουν, να καταδικάσουν και καταγγείλουν τις φασιστικές πρακτικές που τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν στη χώρα και αρχίζουν να εμφανίζονται στην περιοχή μας. Η Νέα Ιωνία των προσφύγων, της Εθνικής Αντίστασης, του Μπλόκου της Καλογρέζας δεν έχει καμία σχέση με αντιδημοκρατικές φασιστικές απαγορεύσεις: 1.της διακίνησης ιδεών 2.της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών ανθρώπων στην καταγωγή, το θρήσκευμα και τις πολιτιστικές παραδόσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο αναθέτει στον Δήμαρχο να προβεί στις απαιτούμενες παρεμβάσεις και να πάρει όλα τα μέτρα ώστε με την κινητοποίηση του λαού το φαινόμενο να χτυπηθεί στην αρχή και τη ρίζα του”.
xtypos.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ