2012-12-02 21:28:49
Φωτογραφία για Σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη
Ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλης σημασίας βαθμολογική νίκη στην Νέα Σμύρνη επικρατώντας του Πανιωνίου με 2-1 χάρη σε γκολάρες των Πετρόπουλου και Βύντρα. Πολύ καλοί μέχρι το 65' οι πράσινοι, ανέβηκαν πολύ στο δεύτερος μέρος οι "κυανέρυθροι¨με τον Ελευθερόπουλο να ρισκάρει και τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 2-1 με τον Ντούνη.

Το ποδόσφαιρο είναι απλό και όταν ακολουθείς τις οδηγίες του προπονητή σου μπορείς να καθαρίσεις ένα ματς από τα πρώτα τριάντα λεπτά του αγώνα. Αυτό έκανε ο Παναθηναϊκός στην Νέα Σμύρνη ο οποίος στο 28΄βρέθηκε να προηγείται με 0-2 χάρη σε γκολάρες των Πετρόπουλου και Βύντρα και είχε πολύ καλή παρουσία σε όλο το πρώτο μέρος.

Με απλά πράγματα, με τους πράσινους να κρατάνε τις θέσεις τους, να απειλούν με σουτ μέσα και έξω από την περιοχή και να έχουν την υπεροχή του αγώνα. Πράγματα που έκαναν σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος το Τριφύλλι μπήκε με σκοπό να διαφυλάξει αυτό το 2-0 αλλά κάτι η κούραση από το δύσκολο ματς της Πέμπτης, κάτι το επερχόμενο ματς του Λονδίνου έκαναν τους πράσινους να χάσουν πολλές μονομαχίες την ίδια ώρα που ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά και με σκοπό να μειώσει αρχικά και να ισοφαρίσει εν συνεχεία.


Τελικά η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου κατάφερε απλά να μειώσει στο 78' με τον Ντούνη και έτσι ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από τη Νέα Σμύρνη παίρνοντας ένα πολύ μεγάλο σε σημασία διπλό και αποδίδοντας καλή μπάλα κατά διαστήματα.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε πιο αμυντικά την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης την ίδια ώρα που ο Χουάν Ραμόν Ρότσα έκανε τελικά τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα και ρίχνοντας στην μάχη εκτός από τον Βιτόλο και τους Χριστοδουλόπουλο, Τριανταφυλλόπουλο, Πετρόπουλο με τον τελευταίο μόνο να τον δικαιώνει με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο.

Οι πράσινοι ήταν πολύ καλοί για τα πρώτα 45 λεπτά εν συνεχεία στο δεύτερο μέρος είχαν διαστήματα στην απόδοση τους μέχρι το 70' αλλά μετά έπεσαν και ο Πανιώνιος δικαιολογημένα έφτασε στην μείωση του σκορ ανεβάζοντας κατά πολύ την απόδοση του από το 60' και μετά και δημιουργώντας ευκαιρίες για να μειώσει και να ισοφαρίσει το σκορ.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Πρ. Ζαχαριάδης (Θεσσαλονίκης)

Βοηθοί: Κ. Χασάν (Μακεδονίας), Π. Σταθόπουλος (Ηλείας).

4ος: Μ. Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος  (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπολος, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόκας, Κούρος, Ρόβας (89' Σάμαρης), Γουνδουλάκης (74' Καπάνταης), Κολοβός, Ντούνης, Αραβίδης, Κουλουχέρης (46΄Μενδρινός).

Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (87' Σο), Πετρόπουλος (85' Τοτσέ), Μαυρίας (82' Χουχούμης).

Κίτρινες κάρτες: 20' Τριανταφυλλόπουλος, 52΄Βιτόλο, 56΄Αυλωνίτης, 87΄Καπάνταης.

Κόκκινες κάρτες:

Σκόρερ: 24' Πετρόπουλος, 28' Βύντρα, 78' Ντούνης.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή της μπάλας, πίεζε στα 2/3 του γηπέδου σε αντίθεση με τον Πανιώνιο που περίμενε τους πράσινους και προσπαθούσε να βγει στην αντεπίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 3' όταν ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ωραίους ελιγμούς από τα αριστερά, μπήκε μέσα στην περιοχή και γύρισε έξω στον Σισοκό. Ο άσος του Παναθηναϊκού έπιασε το σουτ αλλά ο Γιαννακόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία κι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 16' ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι κοντά στο γκολ όταν ο Σισοκό είδε ωραία τον Σπυρόπουλο, αυτός έβγαλε την σέντρα με τον Πετρόπουλο να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει έξω.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, κυκλοφόρησαν και αυτοί την μπάλα στα πόδια τους και άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κερδίσουν πολλά κόρνερ και σε ένα από αυτά στο 21΄έφτασαν κοντά στο γκολ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά ο Αυλωνίτης ανενόχλητος μέσα στην περιοχή πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω.

Το παστέλωσε... ο Πετρο-γκόλ

Ο Παναθηναϊκός κρατώντας σωστά τις θέσεις του και δείχνοντας ότι είναι καλύτερος κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 24'. Οι πράσινοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μαυρίας έδωσε στον Πετρόπουλο από τα δεξιά με τον διεθνή φορ να ανοίγεται στα πλάγια και τον Μαυρία να κάνει κούρσα στον χώρο. Ο 27χρονος φορ πήρε όλο τον διάδρομο και βλέποντας ότι δεν τον πιέζουν οι αμυντικοί του Πανιωνίου κεραυνοβόλησε με το δεξί και έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του Γιαννακόπουλο.

Ο Πετρόπουλος πανηγύρισε έξαλα το γκολ που σημείωσε τόσο με τους συμπαίκτες του ενώ πήγε και στον πάγκο αφιερώνοντας το στον γυμναστή των πράσινων, Γιάννη Γράμμο, και έδειξε ότι μπορεί να δώσει λύσεις στον Παναθηναϊκό αρκεί να έχει ματς στα πόδια του.

Γκολάρα από Βύντρα Ο Παναθηναϊκός έκανε δυο τα τέρματα του στο 28΄με γκολάρα του Λουκά Βύντρα. Οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ζήτησε να γίνει με πάσα. Έτσι ο Χριστοδουλόπουλος πάτησε στον Βύντρα ο οποίος έπιασε έναν κεραυνό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ που θύμισε κατά πολύ αυτό που είχε βάλει και πάλι ο ίδιος κόντρα στην Σεβίλη. Αυτό ήταν το 10ο τέρμα του Βύντρα στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Οι πράσινοι έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος τους από το υπέρ τους 2-0 έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 31' ο Σπυρόπουλος επιχείρησε και αυτός να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με μακρινό σουτ το οποίο έπιασε δύσκολα ο Γιαννακόπουλος.

Πρώτη αντίδραση από Πανιώνιο

Ο Πανιώνιος έδειχνε να τα έχει χαμένα και η πρώτη αντίδραση ήρθε στο 34΄όταν ο Γουνδουλάκης έκανε την κάθετη, ο Καρνέζης έδιωξε άσχημα πάνω στον Κολοβό, όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε πολλά μέτρα ψηλά πάνω από την εστία των πράσινων.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 2-0 έχοντας πραγματοποιήσει ένα πολύ καλό πρώτο 45λεπτο και έχοντας πετύχει δυο εξαιρετικά τέρματα.

Ρίσκαρε ο Ελευθερόπουλος

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο προπονητής του Πανιωνίου Δημήτρης Ελευθερόπουλος θέλησε να ρισκάρει και έβγαλε τον Κουλουχέρη ρίχνοντας στην μάχη τον Μενδρινό.

Με την κίνηση αυτή θέλησε να πιέσει τους πράσινους και να πετύχει ένα τέρμα που θα τον έβαζε και πάλι μέσα στο ματς.

Οι πράσινοι όμως ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι όταν στο 49΄ο Σπυρόπουλος έκανε την σέντρα σουτ με τον Γιαννακόπουλο να προλαβαίνει την μπάλα προ του Πετρόπουλου.

Ο Πανιώνιος άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει μέτρα στο γήπεδο με τον Παναθηναϊκό να περιμένει αυτή τη φορά και να κάνει και συντήρηση δυνάμεων ενόψει Τότεναμ. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βγουν μπροστά και να απειλήσουν με την πιο κλασική στιγμή να έρχεται στο 60' όταν σε μια μπαλιά από το κέντρο η μπάλα έφτασε στον Αραβίδη, ο Βύντρα δεν έκανε το τάκλιν με τον επιθετικό του Πανιωνίου να σουτάρει και τον Καρνέζη να διώχνει σε κόρνερ.

Διπλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό

Στο 72' ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ με τον Γιαννακόπουλο να λέει δυο φορές όχι στους παίκτες των πράσινων. Αρχικά ο Πετρόπουλος από τα δεξιά πέρασε ωραία τον αντίπαλο του και σούταρε από πλάγια με τον γκολκίπερ του Πανιωνίου να διώχνει και την μπάλα να καταλήγει στον Χριστοδουλόπουλο. Αυτός γύρισε με την μια προς τον Ζέκα ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι σούταρε με τον Γιαννακόπουλο να απομακρύνει και πάλι και την άμυνα του Πανιωνίου να διώχνει μια και καλή τον κίνδυνο.

Στην μάχη και ο Καμπάνταης

Ένα τέταρτο πριν τη λήξη του ματς ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του βγάζοντας τον πολύ καλό Γουνδουλάκη και βάζοντας τον Καπάνταη.

Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα οι "κυανέρυθροι" απείλησαν από τα δεξιά όταν ο Ντούνης μπήκε στην περιοχή από πλάγια σούταρε αλλά ο Καρνέζης είπε όχι διώχνοντας με τα πόδια.

Μείωσε στο 78' ο Πανιώνιος

Στο 78' όμως ο Πανιώνιος έφτασε στο γκολ που δικαιούταν με βάση την απόδοση του στο δεύτερο μέρος. Ο Σπυρόπουλος έκανε την σέντρα από τα δεξιά ο Τριανταφυλλόπουλος έδιωξε λανθασμένα πάνω στον Ντούνη που ήταν δίπλα του, κι αυτός με σουτ νίκησε τον Καρνέζη.

Ο Παναθηναϊκός στο ίδιο διάστημα έδειχνε να έχει κουραστεί με αρκετούς παίκτες του να μην μπορούν να βοηθήσουν και άλλο και ίσως να χρειαζόταν από τον Ρότσα μια-δυο αλλαγές νωρίτερα ώστε να "κλειδώσει" το ματς και να μην φτάσει στο 79' σε σημείο να αγχωνθεί.

Ο Αργεντινός τεχνικός στα δέκα λεπτά που απέμεναν μέχρι την λήξη της αναμέτρησης πραγματοποίησε τις τρεις αλλαγές του ενώ την ίδια ώρα ο Ελευθερόπουλος έριξε στην μάχη και τον Σάμαρη αντί του Ρόβα στην απέλπιδα προσπάθεια για να ισοφαρίσει.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ