2012-12-02 23:40:03
Φωτογραφία για Ο Τέρενς Κουίκ για τις πλημμύρες στη Λέσβο
Από το Γραφείο Τύπου

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και την Εκλογική Περιφέρεια της Λέσβου, αναφερόμενος στις βιβλικές καταστροφές από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές του νησιού, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι καταστροφές από την κακοκαιρία που χτύπησε το τελευταίο 24ωρο πολλές περιοχές στο νησί, πρέπει να αντιμετωπιστούν με άμεσες παρεμβάσεις.

Πριν από λίγο συνομίλησα με το Δήμαρχο Δημήτρη Βουνάτσο, ο οποίος μου είπε ότι έχει επισκεφθεί το σύνολο των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο και αύριο θα παραδώσει στην Περιφέρεια το πόρισμά του.

Το ρώτησα εάν το νησί πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μου απάντησε ότι αυτό είναι αρμοδιότητα του Περιφερειάρχη, ο οποίος θα λάβει την τελική απόφαση μόλις πάρει τις εκθέσεις και του Δήμου και των υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας, αλλά και του ΕΛΓΑ, σε σχέση με φυτικές και ζωικές καταστροφές.


Αύριο το πρωί κλιμάκιο Πολιτευτών και Μελών της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του Νομού Λέσβου, με επικεφαλής τον τέως Βουλευτή και νυν επικεφαλής Πολιτευτή του Κινήματος στο νησί Σπύρο Γαληνό, θα επισκεφθούν όλες τις περιοχές που χτύπησε η θεομηνία.

Αμέσως μετά, όταν πια θα έχουμε ακόμα πιο ξεκάθαρη εικόνα, θα πάω και εγώ στο νησί, για να διαπιστώσω εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εάν έχουν μπει μπροστά όλες οι διαδικασίες ανακούφισης του πληθυσμού που επλήγη, αλλά και της έναρξης αποκατάστασης των ζημιών.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση εκ μέρους της δημοτικής, περιφερειακής και κρατικής μηχανής, ούτε ένα λεπτό.

Και με την ευκαιρία θέλω να απευθύνω ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους Υπουργούς του:

Σε εφαρμογή των μνημονιακών τους πολιτικών έχουν καταργήσει ΔΟΥ, τελωνεία, ειρηνοδικεία και γενικώς πολλές υπηρεσίες του κράτους στην περιφέρεια της Λέσβου.

Ας πάνε τώρα να δουν πόσο «εύκολα» μπορεί να μετακινηθεί ο ντόπιος για τις συναλλαγές του με το δημόσιο που έχει συγκεντρωθεί στην πόλη της Μυτιλήνης, όταν το ήδη ανύπαρκτο οδικό δίκτυο της Λέσβου έχει τιναχθεί από την κακοκαιρία στον αέρα.

Εσείς είστε καλά κάθε μέρα στο Μέγαρο Μαξίμου και στα Υπουργεία σας. Ρωτάτε τους πολίτες που πρώτα τους πνίξατε με τα Μνημόνια και τώρα τους έπνιξε και η θεομηνία;»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Προσευχή ενός ...μικρού
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προσευχή ενός ...μικρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ