2012-12-11 11:22:05
Φωτογραφία για ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ 13-0 ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Ο Ολυμπιακός έφτασε τις 13 συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα και κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τις κάνει 14. Το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου στο ΣΕΦ οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης γνώρισαν την τελευταία τους ήττα, από τη Ζαλγκίρις, σε ένα ματς που, όπως φάνηκε, μόνο καλό έκανε στους ερυθρόλευκουςς.

Εκτοτε ο Ολυμπιακός όχι μόνο άλλαξε αγωνιστικό πρόσωπο και πήρε τις νίκες που ήθελε, αλλά παράλληλα παίζει και εξαιρετικό μπάσκετ. Οι πρωταθλητές, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sentragoal.gr", νικούν με μέσο όρο διαφοράς ακριβώς 30 πόντων στο ελληνικό πρωτάθλημα και 15 στην Ευρωλίγκα. Συνολικά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κερδίζει με μέσο όρο διαφοράς 23,07 πόντους σε όλες τις διοργανώσεις και ειδικά στην Ευρωλίγκα μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το πρόγραμμα που είχε.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια για το πόσο καλό μπάσκετ αποδίδει ο Ολυμπιακός τον ενάμιση μήνα, καθώς οι ερυθρόλευκοι δεν κερδίζουν απλά, αλλά διαλύουν τους αντιπάλους τους σε όποια έδρα κι αν αγωνίζονται.


Κλείσε ραντεβού στο doctoranytime.gr με το γιατρό της επιλογής σου, δωρεάν! Πάτησε εδώ    και κάνε LIKE στο Facebook!

Από εκεί και πέρα, αυτό το 13-0 είχε πολλαπλά οφέλη για την ομάδα. Στην εγχώρια λίγκα το 7-0 βοήθησε στο να διατηρηθεί η ομάδα στην κορυφή και πλέον σε απόσταση ασφαλείας δύο βαθμών από τον Παναθηναϊκό. Στην Ευρωλίγκα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετέτρεψε το αρχικό 1-2 σε 7-2 νίκες ήττες.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε κάκιστο ξεκίνημα, βρέθηκε να κινδυνεύει να μείνει εκτός Top-16, αλλά το τρομερό ντεμαράζ του 6-0 έφερε τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης να διεκδικούν την πρώτη θέση του ομίλου από τη Ζαλγκίρις.

Αυτά είναι τα βαθμολογικά οφέλη που αποκόμισε η ομάδα, εντούτοις υπάρχουν και τα ψυχολογικά που τη δεδομένη χρονική στιγμή μάλλον είναι σημαντικότερα. Απαντες ανέκτησαν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση και πίστεψαν εκ νέου στους εαυτούς τους. Θυμήθηκαν όλα αυτά τα στοιχεία που τους έφεραν στην κορυφή της Ευρώπης και πλέον τα εναποθέτουν ξανά στο παρκέ άσχετα με το ποιος είναι ο αντίπαλος και σε ποια έδρα αγωνίζονται.

Η φυγή του Τζόι Ντόρσεϊ βοήθησε πολύ στο να ξεκαθαρίσουν οι ρόλοι, να επανέλθει η ηρεμία στα αποδυτήρια και να βελτιωθεί αισθητά το κλίμα. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός δημιούργησε το μεγάλο σερί των 13 συνεχόμενων νικών και οδεύει ολοταχώς προς τη διεύρυνσή του.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ