2012-12-23 21:06:08
Φωτογραφία για Στο στόχαστρο της κυβέρνησης η Δυτική Ελλάδα: Μετά το ΤΑΣ κλείνει και η ΕΥΔΕ – ΜΕΔΕ που επιβλέπει όλα τα μεγάλα έργα
Νέο χτύπημα επιφυλάσσει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στη Δυτική Ελλάδα. Μετά το κλείσιμο του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, μεθοδεύεται και το λουκέτο στην ΕΥΔΕ – ΜΕΔΕ της Υπηρεσίας που εποπτεύει όλα τα μεγάλα έργα στην περιοχή.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης φορέων και εργαζομένων του ΤΑΣ Πάτρας. Σε αυτή συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Αθανάσιος Νταβλούρος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης και φυσικά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΤΑΣ.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές μας και με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους του Δημοσίου Τομέα, πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει την κατάργηση της ΕΥΔΕ – ΜΕΔΕ, η οποία έχει έδρα την Πάτρα.


Το γεγονός αυτό αξιολογείται αρνητικά από τους τοπικούς φορείς, καθώς η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι αρμόδια για την επίβλεψη μιας σειράς νευραλγικών για την ανάπτυξη έργων υποδομής της περιοχής, όπως η Ιονία και η Ολυμπία Οδός, οι παραγλαύκιες, η κάλυψη του Διακονιάρη, κ.ά.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έγινε από το Υπουργείο – ερήμην της τοπικής κοινωνίας – οι αρμοδιότητες της ΕΥΔΕ – ΜΕΔΕ, θα μεταφερθούν από την Πάτρα στις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών στην Αθήνα.

Το θέμα τόσο του κλεισίματος του ΤΑΣ, όσο και της ΕΥΔΕ – ΜΕΔΕ, θα τεθεί από τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων στη συνάντηση που θα έχουν αύριο στις 3 μ.μ. στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Στεφάνου.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 3-0...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 3-0...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ