2012-12-24 16:20:03
Φωτογραφία για Στο «σφυρί» η περιουσία του Μπεν Άλι
Τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ φιλοδοξεί να αποκομίσει η κυβέρνηση της Τυνησίας από την έκθεση-δημοπρασία χιλιάδων... αντικειμένων που ανήκαν στην οικογένεια του έκπτωτου προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν μπεν Άλι.

Μοναδικοί πίνακες ζωγραφικής, ακριβά κοσμήματα, παπούτσια, τσάντες και ρολόγια, πολυτελή αυτοκίνητα, πορσελάνες, πολύτιμα χαλιά, τηλεοράσεις και υπολογιστές διατίθενται προς πώληση στην έκθεση που φιλοξενείται σε ξενοδοχείο στο Γκάμαρθ, προάστιο της Τύνιδας, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με πλοία του πολεμικού ναυτικού να έχουν αναπτυχθεί στη θάλασσα μπροστά από το ξενοδοχείο.

Τα αντικείμενα που αξίζουν λιγότερο από 5.000 ευρώ, διατίθενται προς άμεση πώληση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Σλιμ Μπέσμπες, για τα ακριβότερα προβλέπεται δημοπρασία και θα κερδίζει όποιος πλειοδοτεί σε τιμή αγοράς.

Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον έναν μήνα, το ενδιαφέρον κεντρίζει ο στόλος από 39 πολυτελή αυτοκίνητα, στα οποία περιλαμβάνονται μία Λαμποργκίνι Gallardo LP 460, μία Μπέντλεϊ, μία θωρακισμένη λιμουζίνα Κράισλερ κι ένα Maybach 62.

Όπως ανέφερε ο Τυνήσιος υπουργός, τα αντικείμενα αυτά ανήκαν στον Μπεν Άλι και σε άλλους 114 οικείους του.

Το ανώτατο όριο επισκεπτών θα είναι καθημερινά 500 άτομα, ενώ το εισιτήριο είναι 30 δηνάρια, δηλαδή 15 ευρώ, την ώρα που ο κατώτατος μισθός στην Τυνησία φτάνει μόλις τα 320 δηνάρια, δηλαδή τα 160 ευρώ. 
elzoni.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ