2012-12-29 23:06:08
Φωτογραφία για ΥΦΑΝΤΗΣ : ΠΑΙΚΤΗΣ-ΗΓΕΤΗΣ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Μία από τις θρυλικές μορφές του παρελθόντος ο Ηλίας Υφαντής, μίλησε στον «Γαύρο» για την επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου πίσω στις προπονήσεις.

«Η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου πίσω στους αγωνιστικούς χώρους θα κάνει την ομάδα να αλλάξει πρόσωπο και στιλ παιχνιδιού, αλλά θα αλλάξει και πολύ την άμυνα του Ολυμπιακού. Είναι παίκτης-ηγέτης και από τη νέα χρονιά θα δώσει πάρα πολλά στην ομάδα. Δεν χρειάζεται να πούμε για το πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι και πόσο καλά ξέρει τη θέση.

Από την ημέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό έχει βελτιωθεί προς το καλύτερο. Για μένα είναι μαζί με τον συνονόματό του τον Κυριάκο Παπαδόπουλο αλλά και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο οι τρεις κορυφαίοι Ελληνες στόπερ.

Είναι πολύ σημαντικό που η ομάδα έχει έναν τέτοιο παίκτη και με την επιστροφή του θέλω να πιστεύω ότι θα αποτελέσει εξαιρετικό δίδυμο με τον Μανωλά. Ο νεαρός αμυντικός έχει να μάθει πολλά από τον Αβραάμ που θα φροντίσει να τους μάθει καλά τα… μυστικά της θέσης. Γιατί η θέση του αμυντικού δεν είναι καθόλου εύκολη, όσο και να φαίνεται. Για μένα ο Παπαδόπουλος είναι ο «κολοσσός» της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο στυλοβάτης. Και μπορώ να πω ότι δεν έχει λείψει τόσο στον κόσμο η απουσία του Μέλμπεργκ, παρά του Αβραάμ.


Ετσι πιστεύω. Και είναι και λογικό. Δεν λέω, και ο Σουηδός ήταν μεγάλος παίκτης και εξαιρετικός αμυντικός. Από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, αλλά όσο να ’ναι, ο Αβραάμ είναι Ελληνας και πονάει περισσότερο την ομάδα του. Χαίρομαι πολύ που επέστρεψε και σύντομα θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό στη δύσκολη συνέχεια που τον περιμένει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Είχα πει το περασμένο καλοκαίρι όταν τραυματίστηκε, ότι αν συνέχιζε η Εθνική στο Euro με τον Παπαδόπουλο, ίσως στον προημιτελικό με τη Γερμανία να μπορούσε να πάρει ακόμα και το θετικό αποτέλεσμα. Θα μου πείτε, ένας αμυντικός μπορεί να τα κάνει όλα αυτά; Και βέβαια μπορεί.

Καθώς ο Παπαδόπουλος είναι χαρισματικός ποδοσφαιριστής και εκτός από το να μαρκάρει στενά και να μην τους αφήνει να παίρνουν αναπνοή τους επιθετικούς της αντίπαλης ομάδας, προωθείται και σκοράρει κιόλας. Του εύχομαι να γυρίσει δυνατός και όπως πρέπει»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ