2013-01-28 11:48:03
Φωτογραφία για Στα δύο κομμένα τα Καλάβρυτα από την κατάρρευση της γέφυρας στον ποταμό Κλειτόριο
Χαρακτηριστική η περίπτωση της κατάρρευσης της γέφυρας στον ποταμό Κλειτόριο, η οποία έκοψε τα Καλάβρυτα στα δύο και ο Δήμος ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Η έλλειψη συντήρησης αποχετευτικών δικτύων, η μη επισκευή παλαιών βλαβών σε γέφυρες, δρόμους, κτίρια κ.ά. σε συνδυασμό με το μη καθαρισμό και απομάκρυνση από τις κοίτες ποταμών σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να ξεχειλίσουν χείμαρροι και ποτάμια με σοβαρές συνέπειες στα οδικά δίκτυα κ.ά.

Χαρακτηριστικό γεγονός αποτελεί η κατάρρευση της κεντρικής γέφυρας στον ποταμό Κλειτόριο που ενώνει την πόλη των Καλαβρύτων με την Κλειτορία. Οι κατάρρευση της γέφυρας χώρισε τις δύο περιοχές και οι κάτοικοί τους δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης από τη μία στην άλλη.

Η κακοκαιρία τιμωρεί την αμέλεια και την απραξία. Αν και τα καιρικά φαινόμενα δεν είναι ακραία, ωστόσο, η έκτασή τους και η συχνότητά τους έχουν δοκιμάσει τις υποδομές της Αχαΐας οι οποίες αποδείχτηκαν απροετοίμαστες, λόγω έλλειψης συντήρησης και επισκευής, να ανταποκριθούν στη δεινότητα του καιρού.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ