2013-03-05 12:06:05
Φωτογραφία για Ηλεία: Δεν άφησαν ούτε... καντήλι στο κοιμητήριο του Καρδαμά!
Για τέταρτη φορά, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, «επισκέφθηκαν» οι «κυνηγοί του χαλκού» το κοιμητήριο του Καρδαμά. Μόνο που αυτή τη φορά τού έδωσαν τη «χαριστική βολή» καθώς δεν άφησαν καντήλι! Πάνω από 50 μνήματα λεηλατήθηκαν, ενώ «γλίτωσαν» ελάχιστα καντήλια, τα οποία δεν ήταν χάλκινα!

«Το απόγευμα της Παρασκευής που έφυγα από εδώ βρισκόταν όλα στη θέση τους. Το επόμενο πρωί που ήρθαν οι γυναίκες για να ανάψουν τα καντήλια, δεν βρήκαν κανένα» είπε στο patrisnews ο επίτροπος του Ιερού Ναού και υπεύθυνος για τη λειτουργία του κοιμητηρίου κ. Δημήτρης Αρβανιτάκης και συνέχισε:

«Είναι η τέταρτη φορά που κλέβουν το κοιμητήριο αλλά πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό. Έχουν κλέψει τα καντήλια σε πάνω από 50 μνήματα. Άλλες τρεις φορές έχουν διαρρήξει και την εκκλησία και μάλιστα την τελευταία φορά μας πήραν μια μικρή σομπίτσα που είχαμε μέσα».

Άλλος ένας κάτοικος της περιοχής, ο Άγγελος Ξένος, δήλωσε στο patrisnews: «Έφυγα αργά το απόγευμα της Παρασκευής γιατί έφτιαχνα ένα μνήμα και δεν έλειπε τίποτα. Το κακό έγινε το ίδιο βράδυ. Παλιά έκλεβαν τα λάδια, τα μάρμαρα, τις γλάστρες. Τώρα έχουμε το χαλκό. Και μήπως δεν ξέρουμε ποιοι είναι; Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ