2013-05-19 13:20:09
Φωτογραφία για Ο ΒΕΤΟΥΛΑΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟΥΣ «ΑΙΩΝΙΟΥΣ» ΕΝΟΨΕΙ... PLAY OFFS!
O προπονητής του Απόλλωνα Πάτρας, Νίκος Βετούλας, που μέσα σε μία εβδομάδα αντιμετώπισε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, εξηγεί στο "gazzetta.gr" γιατί θα δούμε συναρπαστικούς τελικούς.

Αναλυτικά Από τον περασμένο Αύγουστο, κιόλας, όταν το βασικό στάδιο προετοιμασίας των ερυθρόλευκων στο Καρπενήσι, συνέπεσε με το αντίστοιχο της νεοφώτιστης ομάδας της Πάτρας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας (όπως αποκάλυψε ο ίδιος, χθες, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου) είχε προβλέψει ότι ο Απόλλων, δεν θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό, πολύ απλά επειδή πίστευε ότι διαθέτει ρόστερ ομάδας που αξίζει να μπει στα πλέϊ-οφ!

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα, πράγματι τα κατάφερε και καταλαμβάνοντας την 8η θέση στην κανονική περίοδο, θα αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές Ευρώπης στην 1η φάση των πλέϊ-οφ, μίνιμουμ τρεις φορές μέσα μία εβδομάδα. Οι Αχαιοί έπαιξαν το περασμένο Σάββατο (11/05) και με τον Παναθηναϊκό (71-80) στο ντεμπούτο του Ραμέλ Κάρι και ζητήθηκε από τον 39χρονο Πατρινό προπονητή να κάνει μία μίνι ανάλυση για το μόνιμο ζευγάρι των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος!


Οι διαφορές σε σχέση με πέρυσι για τον Ολυμπιακό

«Η διαφορά της εφετινής σεζόν σε σχέση με την περυσινή είναι ότι τα πλέϊ-οφ αρχίζουν σχεδόν 10 μέρες μετά τον τελικό της Ευρωλίγκας, γιατί πέρυσι η post-season ήταν ήδη σε εξέλιξη και σχεδόν αμέσως μετά το φάϊναλ-φορ, ξεκίνησαν οι τελικοί! Αυτό έχει τα καλά του και τα κακά του! Από τη μία, η ομάδα του Ολυμπιακού θα έχει την ευκαιρία λίγο να ηρεμήσει και να αποφορτιστεί από την πίεση που είχαν δημιουργήσει οι κρίσιμοι ευρωπαϊκοί αγώνες στο Λονδίνο και να κάνει μία μικρή συντήρηση ενόψει των τελικών που θα αρχίσουν στην καλύτερη περίπτωση σε 15 μέρες, από την άλλη σίγουρα θα χάσει σ' έναν βαθμό τον αγωνιστικό ρυθμό που είχε αποκτήσει. Πέρυσι, ναι μεν οι παίκτες ήταν κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο, το εκπληκτικό αποτέλεσμα και η προσμονή διεκδίκησης του πρωταθλήματος μετά από 15 χρόνια, δεν επέτρεψε στην κόπωση να "χαλάσει" το μυαλό των παικτών, που μπήκαν στους τελικούς με κεκτημένη ταχύτητα!», είπε αρχικά ο Νίκος Βετούλας πριν αναφερθεί στους Κυπελλούχους Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός

«Η βασική διαφορά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι "πράσινοι", σε αντίθεση με πέρυσι, δεν συμμετείχαν στο εφετινό φάϊναλ-φορ και δεν είχαν να διαχειριστούν και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, την απογοήτευση που προκάλεσε ο τρόπος της περυσινής αποτυχίας στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ! Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έκανε πάρα πολλές υπερβάσεις στην εφετινή χρονιά και παρ' ότι τελικά αποκλείστηκε στον 5ο προημιτελικό από το φάϊναλ-φορ, η πορεία χαρακτηρίστηκε απ' όλους άκρως επιτυχημένη! Επομένως, ο Παναθηναϊκός είχε όλο τον χρόνο να ξεκουραστεί από τα συνεχόμενα παιχνίδια και να φτιάξει την ψυχολογία του, να προσθέσει έναν παίκτη και προετοιμαστεί ιδανικά για την μεγάλη μάχη των πλέϊ-οφ! Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα έχει πλεονέκτημα έδρας και θα μπει στην μάχη των τελικών ως και ο φετινός πρωταθλητής Ευρώπης, του δίνει την ετικέτα του φαβορί για την επικράτηση και στην κούρσα του πρωταθλήματος και αυτό είναι ένα στοιχείο, που θα του προσδώσει επιπλέον πίεση και θα δώσει στους "πράσινους" ένα μικρό πλεονέκτημα στον τομέα της ψυχολογίας.», υπερθεμάτισε ο παλαίμαχος διεθνής πλέϊ-μέϊκερ του Απόλλωνα Πάτρας, του ΠΑΟΚ, της Νήαρ-Ηστ, του Ιωνικού Ν.Φ., του Άρη και της Σναϊντέρο Ούντινε.

«Πολύ νωρίς ακόμη για προβλέψεις!»

«Με δεδομένο, λοιπόν, ότι έχουμε ακόμη μίνιμουμ δύο εβδομάδες για το πρώτο τζάμπολ των τελικών, ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να αναλύσουμε τεχνικά τις εφετινές αναμετρήσεις. Μέσα σε 15 μέρες, πολλά μπορούν να συμβούν όσον αφορά στο ρυθμό, την αγωνιστική διάθεση, τα τρεξίματα και το φορμάρισμα και των δύο ομάδων! Συν τοις άλλοις, υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες των τραυματισμών, που εύχομαι να μην μας απασχολήσουν, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι πολλές φορές παίζουν κι αυτοί τον δικό τους ρόλο! Αυτό που τολμώ να προβλέψω είναι ότι σίγουρα θα δούμε τελικούς που θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό από την τακτική και την στρατηγική των προπονητών γιατί έχουμε να κάνουμε με δύο τελείως διαφορετικές και οι προσαρμογές που θα σχεδιαστούν από τα προπονητικά επιτελεία, πιστεύω ότι θα παίξουν μεγάλο ρόλο!», εκτιμά ο Νίκος Βετούλας και καταλήγει:

Διαφορετικές ομάδες, "κλειδί ο Κάρι"!

«Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που βασίζεται πολύ στο επιθετικό transition και στο ταλέντο των παικτών του στην επίθεση και που όταν, ταυτόχρονα, πιάνει σπουδαία αμυντική απόδοση, δύσκολα αντιμετωπίζεται! Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που στηρίζεται πολύ στην αμυντική ικανότητα τα ψηλά και αθλητικά κορμιά του και ανεβάζει πολύ το σκορ του, όταν είναι εύστοχος από την περιφέρεια. Πρόσφατα, προσέθεσε στο ρόστερ του έναν αξιόλογο επιθετικό παίκτη τον Κάρι, που μπορεί ως τώρα να δείχνει πολύ καλά δείγματα, ωστόσο, οι τελικοί των "αιωνίων", είναι τελείως διαφορετική ιστορία και δεν ξέρω κατά πόσο ένας νεοφερμένος παίκτης θα μπορέσει να προσαρμοστεί άμεσα και να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του, όταν βρίσκεται μόλις 15 μέρες στην Ελλάδα. Το ίδιο σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό ισχύει και με τον ψηλό που φέρνει ο Αργύρης Πεδουλάκης, που σίγουρα πάντως ξέρει καλύτερα αν και τι χρειάζεται η ομάδα του!», υποστήριξε ο προπονητής του Απόλλωνα Πάτρας.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ