2013-05-28 12:23:05
Φωτογραφία για Αυτή ήταν η Μαργαρίτα Λοβέρδου
Εκλεισε χθες ο κύκλος της επίγειας ζωής για τη Μαργαρίτα Λοβέρδου, τη μητέρα του πρώην υπουργού και προέδρου του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέα Λοβέρδου και της καθηγήτριας χορού - χορογράφου Τατιάνας Λοβέρδου.

Η Μαργαρίτα Σταμέλου, τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία και παντρεύτηκε τον συμπολίτη συμβολαιογράφο Νίκο Λοβέρδο. Υπήρξε η αγαπημένη δασκάλα εκατοντάδων παιδιών της Πάτρας, που διδάχθηκαν από την «Κυρία Ρίτα» όπως την έλεγαν όχι μόνον γράμματα αλλά και την αγάπη για την πατρίδα και τις παραδόσεις. Αυτές τις παραδόσεις που η ίδια τήρησε σε όλη της τη ζωή και τις υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός, ως μέλος του τοπικού τμήματος του Λυκείου των Ελληνίδων, ως δραστήρια συμπολίτης που ενεργοποιήθηκε ποικιλοτρόπως για την υποστήριξη, και φροντίδα αναξιοπαθούντων οικογενειών και μεμονωμένων ατόμων.

Συνήθιζε να μαγειρεύει και να φτιάχνει γλυκά που πρόσφερε σε όσους τα είχαν ανάγκη, ενώ από τις αγαπημένες της συνήθειες ήταν το διάβασμα που δεν το εγκατέλειπε όσο της το επέτρεπαν οι δυνάμεις της.


Ηταν άτομο πολύ διακριτικό, που δεν της άρεσαν τα φώτα της δημοσιότητας.

Στάθηκε πάντα στο παρασκήνιο, όλα τα χρόνια που ο γιος της Ανδρέας αποτελούσε ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη, αρχικά, και υπουργός, στη συνέχεια, του ΠΑΣΟΚ. Παρέμεινε τόσο η ίδια όσο και η Τατιάνα σε διακριτική απόσταση από τον γιο και αδελφό τους, παρά το γεγονός ότι είναι μια πολύ αγαπημένη και δεμένη οικογένεια. Αλλωστε ήταν πολλές οι φορές που ο Ανδρέας ερχόταν στην Πάτρα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, για να την επισκεφθεί.

Η εξόδιος ακολουθία για τη Μαργαρίτα Λοβέρδου θα ψαλεί αύριο στις 11.00 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας και η ταφή θα γίνει στο Α' Κοιμητήριο Πατρών.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ