2013-06-13 11:41:52
Φωτογραφία για Στα μαύρα «ντύθηκε» η Ευρώπη για την ΕΡΤ - Ακόμα και δελτία ειδήσεων στα ελλληνικά - VIDEO
Τα μαύρα πρωτοσέλιδα της Libération και της Humanité για το κλείσιμο της ΕΡΤ καθώς και οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης έχουν προκαλέσει αίσθηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Με μαύρο πρωτοσέλιδο και με τίτλο "Ελλάδα, ποιος έσβησε την τηλεόραση;" κυκλοφορεί σήμερα στη Γαλλία ΄γνωστή εφημερίδα Libération.

Μια άλλη ιστορική γαλλική εφημερίδα, η L'Humanité, κυκλοφορεί και αυτή με μαύρο εξώφυλλο και με τίτλο "Ελλάδα, Η δημοκρατία σε μαύρη Οθόνη.

Ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε ότι τέτοια γεγονότα δεν θα συνέβαιναν ποτέ στη Γαλλία. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί τους τηλεθεατές να παρακολουθούν τηλεόραση και ξαφνικά να κελείσει το κανάλι.

Το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE παρουσίασε το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων σε παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά για συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ενώ βελγικό κανάλι βγήκε στον αέρα με το σήμα της ΕΡΤ.


Το πρόγραμμα της ΕΡΤ μεταδίδει και η EBU(European Broadcasting Union), η γνωστή μας Eurovision, μέσω της ιστοσελίδας της.

"Το προσωπικό της ΕΡΤ συνεχίζει τη μετάδοση προγράμματος από τα στούντιό της και να εκπέμπει μέσω συνεχούς ροής στο διαδίκτυο, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της EBU. Η EBU διατηρεί την πρόσβασή της στο πρόγραμμα και το αναμεταδίδει μέσω δορυφόρου, προκειμένου να δώσει στα ευρωπαϊκά δημόσια ΜΜΕ πρόσβαση στο περιεχόμενο των ειδήσεων της ΕΡΤ", αναφέρει χαρακτηριστικά η EBU".

H EBU είναι η Επαγγελματική ένωση των εθνικών ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών που διαπραγματεύεται και συνηγορεί υπέρ των συμφερόντων των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων στην Ευρώπη.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ
InfoGnomon
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ