2013-07-05 11:20:06
Φωτογραφία για ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ : ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Με ένα μετάλλιο θέλει να επιστρέψει η Ελεύθερία Πλευρίτου από τη Βαρκελώνη, όπου θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (19/7-4/8).

Στους στόχους και τα όνειρα της αναφέρθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα “Sportday”.

Η διεθνής πολίστρια τόνισε πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι πολλές, συνδυάζοντας πρωταθλητισμό και εκπαίδευση, καθώς αυτό απαιτεί πολλές θυσίες.

Ωστόσο, η 16χρονη αθλήτρια του Ολυμπιακού πρόσθεσε πως όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται, ενώ όσον αφορά τους στόχους της δήλωσε πως θέλει ένα ολυμπιακό μετάλλιο και ευρωπαϊκές διακρίσεις με την ομάδα της. Σχετικά με το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης τόνισε πως ξέρουν τις δυνατότητες τους και ελπίζουν σε μία θέση στην πρώτη τριάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Ελεύθερίας Πλευρίτου:

-Το ότι αγωνίζεσαι και στην πρώτη ομάδα, σου δίνει παραπάνω άγχος και μεγαλύτερο «βάρος» στις μικρότερες ομάδες;


«Παραπάνω άγχος δεν θα το έλεγα, διότι το επίπεδο στα ηλικιακά είναι χαμηλότερο. Αλλά από θέμα "βάρους" νομίζω ότι μου δίνει παραπάνω, γιατί έχω περισσότερη εμπειρία από τις κοπέλες που παίζουν μόνο στα ηλικιακά, οπότε το θεωρώ απολύτως λογικό να υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις από μένα. Στις δύσκολες στιγμές πρέπει να λειτουργώ ως... αρχηγός και να εμψυχώνω τις υπόλοιπες».

-Αυτή η επικράτηση επί της Βουλιαγμένης μπορεί να θεωρηθεί «εκδίκηση» για τους τελικούς της Α1, και τι είχε η μικρότερη σε ηλικία ομάδα (νεάνιδες), που δεν είχε στους τελικούς η γυναικεία ομάδα;

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η επικράτηση κρύβει από πίσω της και τους τελικούς της Α1, γιατί κανείς δεν το περίμενε, αφού μέχρι το τέλος της χρονιάς ήμασταν αήττητες. Εγώ τουλάχιστον το είδα σαν μία ευκαιρία να πάρω έναν τίτλο από τη Βουλιαγμένη, όπως μας πήρε κι εκείνη. Στην Α1 παίζει ρόλο η εμπειρία.

Εκτός των άλλων πιστεύω πως και το παιχνίδι του τελικού με τη Βουλιαγμένη, εκεί κρίθηκε.

-Τις κατακτήσεις σου ως παίκτρια της Εθνικής και του Ολυμπιακού θα τις ζήλευαν πολλές μεγάλες σε ηλικία αθλήτριες. Εσύ όμως έχεις «χορτάσει» από τίτλους, τι άλλο θα ήθελες να κατακτήσεις;

«Τώρα ξεκίνησα την αθλητική μου καριέρα και σας διαβεβαιώνω πως θέλω να συνεχίσω έτσι. Ο,τι κατάκτηση και διάκριση έρχεται είναι ευπρόσδεκτη, αφού όλα έχουν τη σημασία τους. Βέβαια υπάρχουν κάποια πράγματα που αποτελούν όνειρο όπως ένα ολυμπιακό μετάλλιο ή μια μεγάλη διάκριση με την ομάδα μου στην Ευρώπη. Θα ήθελα να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης και στη συνέχεια να πάρω κι άλλα μετάλλια ή κύπελλα στις ηλικιακές κατηγορίες της Εθνικής ομάδας».

-Είσαι συμπαίκτρια με τις αδελφές σου τη Βάσω και Μαργαρίτα. Πώς επηρεάζει τις σχέσεις σας το πόλο;

«Όλοι θα περίμεναν να είμαστε πιο ανταγωνιστικές κι ειδικά επειδή παίζουμε στην ίδια ομάδα. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Είναι εκπληκτικό που μπορώ να παίζω με τις αδελφές μου, αυτό εμένα μου δίνει δύναμη και κουράγιο. Γενικά είμαστε πολύ δεμένες, αλλά το πόλο νομίζω πως μας έχει φέρει ακόμη πιο κοντά. Βέβαια δεν είμαστε πάντα ήρεμες κι ειδικά μετά από κάποια ήττα αλλά κι αυτό μας κάνει ακόμη πιο δυνατές. Το σημαντικό είναι πως πάντα στηρίζουμε η μία την άλλη».

-Εκτός από το πόλο, τι άλλους στόχους έχεις; Θα ήθελες, για παράδειγμα, να σπουδάσεις;

«Έχω πολλούς στόχους εκτός αθλητισμού, κι ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τη μόρφωσή μου. Θα ήθελα να σπουδάσω παιδαγωγικό ή αγγλική φιλολογία, αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει σε ποιο από τα δύο. Βέβαια μπορεί στο μέλλον να αλλάξω γνώμη, αλλά δεν το νομίζω, γιατί γενικά είμαι πολύ σταθερή στις απόψεις μου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα ήθελα να σταματήσω κάτι που κάνω, εννοώντας το πόλο».

-Κεφάλαιο: Εθνική ομάδα, και συγκεκριμένα το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης. Ποιοι είναι οι στόχοι της Εθνικής;

«Θα είμαι ειλικρινής, ξέρουμε τις δυνατότητές μας και το σημαντικό είναι πως τις ξέρουν και οι αντίπαλοι. Έχουμε κατακτήσει πολλές κορυφές και τίποτα δεν είναι απίθανο και ειδικά γι’ αυτή την ομάδα. Πάντως για να μιλάμε και λίγο ρεαλιστικά, πιστεύω πως στα μετάλλια μπορούμε να φτάσουμε».

-Όταν ρωτήθηκε για το αν σκέφτεται να αφήσει την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, για να συνεχίσει σε κάποια άλλη ομάδα, είπε:

«Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω σκεφτεί ακόμη και προς το παρόν δεν είναι μέσα στις επιλογές μου. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Οπότε καταλαβαίνετε πως αν θα έφευγα, θα ήταν μόνο για κάποια ομάδα μεγαλύτερη από τον Ολυμπιακό».

-Για το πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζει αθλητισμό και σπουδές:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί απαιτούνται πάρα πολλές θυσίες κι ειδικά όταν τις ζητάς από έναν έφηβο είναι ακόμα πιο δύσκολο. Βέβαια πρέπει να έχεις κάποιους στόχους στη ζωή σου και μερικές φορές η θέληση τα ξεπερνάει όλα. Πάντως προσωπική μου γνώμη είναι πως δεν μπορεί ο καθένας να το κάνει, γιατί δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για τα... δύσκολα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ