2013-09-04 14:14:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Eιιτυχημένη η χθεσινή συναυλία Νταλάρα - Γλυκερίας - Δείτε φωτό
Ιδιαίτερα επιτυχημένα κύλησε η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα και της Γλυκερίας χθες Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013 το βράδυ στον πολυχώρο «Πολιτεία» της Πάτρας.

Το κοινό χειροκρότησε θερμά τους δύο εκλεκτούς λαικούς ερμηνευτές που ένωσαν τις φωνές τους σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Απόστολο Καλδάρα. Στο ξεχωριστό αυτό αφιέρωμα που παρουσιάζουν το φετινό καλοκαίρι σε περιοδεία ανά την Ελλάδα, ερμήνευσαν μεταξύ άλλων τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου καθώς και μια επιλογή απ’ τα αθάνατα, λαϊκά τραγούδια του συνθέτη.

Το δεύτερο μέρος της βραδιάς ήταν όπως σχολιάστηκε από πολλούς, πιο «ζωντανό» και ξεσηκωτικό ενώ αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι στη μεγαλύτερη διάρκεια της συναυλίας ήταν στη σκηνή μαζί και οι δύο τραγουδιστές. Κάποιοι από το κοινό όπως μία κυρία δεν δίστασαν να σηκωθούν και να χορέψουν ζειμπέκικο.


Ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία έδειξαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξε το Πατρινό κοινό που έδωσε δυναμικό παρών και ήταν όλων των ηλικιών με τις λίγο μεγαλύτερες να υπερέχουν.

Επίσης οι δύο αγαπητοί καλλιτέχνες ήσαν ιδιαίτερα φιλικοί και φωτογραφήθηκαν με όσους τους το ζήτησαν μετά το τέλος της μουσικής βραδιάς.

Ανάμεσα στο κοινό ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξης Σκαρμέας με την Βίκυ Πολυμεροπούλου.

Ανάμεσα στα τραγούδια που ακούστηκαν και ταξίδεψαν όσο και συγκίνησαν το κοινό ήταν τα «Η Σμύρνη Μάνα Καίγεται», «Μεσ’ του Βοσπόρου τα Στενά» αλλά και τα «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Ένα τραγούδι απ’ τα’ Αλγέρι», κ.α. Τους δύο καλλιτέχνες συνόδευσαν επί σκηνής 12 εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί, οι Νίκος Ζέρβας-πλήκτρα, Τάκης Μπουρμάς-μπάσο, Χρήστος Ζέρβας και Κωνσταντίνος Φωτιάδης κιθάρα, Ανδρέας Κατσιγιάννης σαντούρι, Ντάσσο Κούρτι ακορντεόν, Αντώνης Καλιούρης - πνευστά, Νίκος Καραντζάς - κρουστά, Γρηγόρης Συντρίδης τύμπανα. Μπουζούκι: Γιώργος Μάτσικας και Γιώργος Ρόκας και Βιολί - Λευτέρης Ζέρβας, Δημήτρης Τσιβγούλης.

Όσο για τις ενορχηστρώσεις, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν του ίδιου του Γιώργου Νταλάρα με την επιμέλεια του Γιώργου Παπαχριστούδη.

Μετά την Πάτρα, ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία έχουν προγραμματίσει να παρουσιάσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο Βεάκειο του Πειραιά στις 7/9 και στο θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, στον Βύρωνα στις 14/9.

Οι φωτογραφίες είναι της Φαύστας Φραντζή.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ