2013-10-08 10:52:56
Φωτογραφία για Πάτρα: Ελέγχονται οι τίτλοι σπουδών εργαζομένων στο ΕΣΥ
Το πράσινο φως άναψε στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Κατσίβελα το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) για την τελική επεξεργασία των προτάσεων που αφορούν τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής. Παράλληλα με εντολή Κατσίβελα, για πρώτη φορά, ξεκινάει από σήμερα ο έλεγχος των τίτλων σπουδών όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ θα μετακινηθούν στο ΕΣΥ με πλήρες (8ωρο) ωράριο αλλά όχι αποκλειστικό.

Η χθεσινή σύσκεψη στο ΚΕΣΥΠΕ είχε στόχο την επικήρωση των προτάσεων της Υγειονομικής Περιφέρειας για τον υγειονομικό χάρτη. Μετά από συζήτηση και παρουσίαση όλων των παραμέτρων εκ μέρους του κ. Κατσίβελα, επισημάνθηκε ότι οι προτάσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και εξυπηρετούν τους στόχους του νοικοκυρέματος του συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι θα συζητηθούν με όλους τους τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς (Ιατρική Σχολή, διοικήσεις νοσοκομείων, Ιατρικό Σύλλογο, ΕΙΝΑ, Σωματεία Εργαζομένων κ.ά.) οι προτάσεις που αφορούν το Νοσοκομείο Καλαβρύτων και το Νοσημάτων Θώρακος. Ανάλογες συναντήσεις θα υπάρξουν και για το Νοσοκομείο Κρεστένων.


Κι ενώ οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ θα ενταχθούν στο ΕΣΥ με πλήρη απασχόληση αλλά όχι αποκλειστική, κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι αρχίζουν από σήμερα να ανησυχούν. Κι αυτό γιατί με εντολή του κ. Κατσίβελα θα ανοίξουν οι φάκελοι όλων των εργαζομένων του ΕΣΥ στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια και θα ελεγχθεί η γνησιότητα των τίτλων σπουδών τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που είτε έχουν προσληφθεί είτε έχουν εξελιχθεί, βαθμολογικά, με την κατάθεση πλαστών πτυχίων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις νέες διοικήσεις των νοσοκομείων, αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να ανακοινωθούν πριν από τις 15 Οκτωβρίου.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ