2013-10-25 09:34:54
Φωτογραφία για Πάτρα: Αποφυλακίζεται σήμερα ο Κώστας Αντζουλάτος - Τί είπε στην απολογία του
Αποφυλακίζεται σήμερα ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Κώστας Αντζουλάτος, μετά από ένα σχεδόν χρόνο στη φυλακή. Χθες εκδικάστηκε η υπόθεσή του στην Πάτρα και μπορεί να καταδικάστηκε ωστόσο η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Συγγενείς και φίλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν ακούστηκε η απόφαση του δικαστηρίου.

Η ποινή του Κώστα Αντζουλάτου, για τις τέσσερις από τις πέντε κατηγορίες, είναι 22 χρόνια. Ωστόσο, θα παραμείνει ελεύθερος έως ότου οι υποθέσεις εκδικαστούν στο Εφετείο (ποινή με ανασταλτικό χαρακτήρα). Ο ίδιος με αγαλλίαση άκουσε την απόφαση από τα χείλη του Πρόεδρου του δικαστηρίου.

Τι δήλωσαν οι συνήγοροι

Γιώργος Καλαπόδης: «Οι ισχυρισμοί του κ. Αντζουλάτου δεν έγιναν δεκτοί, αλλά έγινε δεκτό ότι ανήκει στην κατηγορία των επιχειρηματιών που είχε μεγάλη προσφορά στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Μετά την απόφαση για αναστολή της ποινής οι 146 εργαζόμενοι που απέμειναν δεν έχουν το άγχος για το αν θα χάσουν την δουλειά τους καθώς ο Κ. Αντζουλάτος θα επιστρέψει στην επιχείρησή του και θα προσπαθήσει να συγκρατήσει ό,τι απέμεινε από τα συντρίμμια μετά από έναν χρόνο προφυλάκισης».


Γιάννης Μαράτος: «Πιστεύουμε ότι στο δεύτερο βαθμό θα κριθεί η αθωότητά του Κ. Αντζουλάτου. Πρόκειται για καθαρά τυπικές φορολογικές αποφάσεις. Το όφελος από αυτά τα τιμολόγια ανέρχεται στο ποσό των 230.000 ευρώ και για ένα τέτοιο ποσό, ο κ. Αντζουλάτος δεν θα διακύβευε ποτέ το κύρος του».

Δημήτρης Τσιμπούκης: «Ο Κώστας Αντζουλάτος από σήμερα θα είναι ξανά στην οικογένειά του και στις επιχειρήσεις του και θα συνεχίσει τον αγώνα για να αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την κατηγορία και την καταδίκη του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Ευελπιστούμε ότι στο Εφετείο από τα στοιχεία που έχει θα αποδείξει την αθωότητά του. Όλοι γνωρίζουν ότι τα έργα έχουν γίνει, έχουν εκδοθεί και αφορούν πραγματικά έργα, αλλά ο υπεύθυνος της εταιρείας θέλοντας να ελαφρύνει την θέση του και να έχει ευνοϊκή μεταχείριση είπε τα αντίθετα στο Δικαστήριο».

Συναισθηματικά φορτισμένος στην απολογία του

Ο Κώστας Αντζουλάτος χθες κατά την απολογία του ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος . Υποστήριξε οτι αγωνίστηκε σε όλη του η ζωή για να πετύχει και να δημιουργήσει. Αναφερόμενος στα εικονικά τιμολόγια για τα οποία κατηγορείται, τόνισε οτι την ευθύνη φέρει το λογιστήριο της επιχείρησής του και μάλιστα υπογράμμισε πως ο ίδιος προκάλεσε τον έλεγχο που ακολούθησε.

Υποστήριξε επίσης ότι τα έργα τα οποία αντιστοιχούν στα τιμολόγια εκτελέστηκαν κανονικά. Είπε μάλιστα ότι αν έχει γίνει κάποιο λογιστικό λάθος όντως ευθύνονται αλλά διέψευσε κατηγορηματικά πως υπήρχαν εικονικά τιμολόγια. Μάλιστα άφησε αιχμές και για τους υπαλλήλους κάποιας τράπεζας.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας που κατασκεύασε τα έργα κατέθεσε στην απολογία του πως τον πίεζαν ο κ. Αντζουλάτος να υπογράψει τα τιμολόγια και τις επιταγές αλλά και να αποδέχεται εικονικά τιμολόγια για εργασίες που δεν έχουν γίνει.

Δήλωσε πως είναι αθώος και ουσιαστικά πως είναι το θύμα της υπόθεσης. Ο κ. Αντζουλάτος υποστήριξε πως ανάγκασαν τον κατασκευαστή να καταθέσει αυτά και ότι τελούσε κάτω από ψυχολογική βία.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ