2013-11-02 21:22:08
Φωτογραφία για Ασυδοσία και παρανομίες στο Κέδρος
Σε πρόσφατη επίσκεψη μας στο βουνό Κέδρος διαπιστώθηκε ότι έχουν γίνει πάμπολες αυθαίρετες παρεμβάσεις περιφράξεων από γνωστούς - αγνώστους, ειδικά στην περιοχή "Χαλαστό" και στη τοποθεσία "Καημένο μιτάτο".

Οι περιφράξεις έχουν γίνει από βοσκούς με σκοπό την παγίδευση κατσικιών που βόσκουν ανεξέλεγκτα και χωρίς ιδιοκτήτη στο Κέδρος;

Στην περιπτωση της τοποθεσίας "Χαλαστό" έχει περιφραχθεί και ο χώρος υδρομάστευσης της πηγής, που τροφοδοτεί με πόσιμο νερό την τοπική κοινότητα Κρύας Βρύσης και είναι εμφανή κόπρανα των ζώων, πάνω στο φρεάτιο και περιμετρικά από αυτό.

Αυτά τα κόπρανα με την πρώτη βροχή θα εισχωρήσουν στο νερό και δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα μόλυνσης του νερού, με την είσοδο τους στο φρεάτιο όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία.

Επίσης στο περιφραγμένο χώρο, όπου είχε γίνει η δενδροφύτευση από φορείς, κατοίκους, επισκέπτες και αρχές του τόπου, υπάρχουν συνεχείς και κακόβουλες επεμβάσεις, με σκοπό την καταστροφή της προσπάθειας ανασύστασης του επιλεγμένου χώρου.


Συγκεκριμένα σε εντοπισμένα σημεία έχει παραβιασθεί η περίφραξη, με σκοπό τη είσοδο των ζώων και την καταστροφή των νεοφυτευθέντων δένδρων. Το δε λάστιχο το οποίο είχε τοποθετηθεί στο σπασμένο δίκτυο μεταφοράς του νερού από τα φρεάτια των πηγών "Απολούστη" και "Ποταμού" για να ποτίζονται τα δενδράκια έχει απομακρυνθεί και το νερό χύνεται, αναξιοποίητο και τα δενδράκια ξεραίνονται.

Πολλά, από δενδράκια που φυτεύθηκαν, είναι σε φάση αναβλάστησης και παρόλο που έχουν πολλές φορές φαγωθεί από τα αδέσποτα (;) ζώα και χρειάζονται προστασία, έχει ξεκινήσει και πάλι η αναβλάστηση τους.

Στους πρόποδες του Κέδρους έχουν γίνει αυθαίρετες κατασκευές που αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλον και δημιουργούν προβλήματα στην πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής.

Στο δήμο Αγίου Βασιλείου επισημάνθηκε ότι, από το 2011 και μετά την καταστροφική πυρκαγιά, δεν έχουν ξανασυνδεθεί οι πηγές του "Απολούστη" και "Ποταμού" λόγω του ότι καταστράφηκε λάστιχο περίπου 100 μέτρων με αποτέλεσμα το νερό των πηγών αυτών να χύνεται και εμείς να διαθέτουμε χρήματα και υδάτινους πόρους άσκοπα και άδικα.

Στο δε νέο δίκτυο διασύνδεσης των δεξαμενών Παλαιάς και Νέας Κρύας Βρύσης, στη θέση "Κάμπος" επί του δρόμου προς το βουνό, έχει αποκαλυφθεί ο αγωγός μεταφοράς του νερού, φανερώνοντας την κακοτεχνία αλλά και την κρατική αναλγησία στο τρόπο εκτέλεσης και παραλαβής των έργων (πέραν του κινδύνου που μπορεί να δημιουργηθεί από την έκθεσή του στα καιρικά φαινόμενα αλλά και σε οποιαδήποτε ανθρώπινη επέμβαση).

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ