2013-11-04 12:47:08
Φωτογραφία για Απόβαση αγροτών στην καρδιά του Ηρακλείου - Πρωτοφανής συμμετοχή
Στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν οι αγρότες από ολόκληρη την Κρήτη διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί... στον πρωτογενή τομέα και ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον φόρο, ο οποίος αναμένεται να φέρει στο χείλος της καταστροφής το σύνολο του αγροτικού κόσμου.

Η συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τους αγρότες να καταφτάνουν από κάθε γωνιά του νησιού. Τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα αλλά και συμβατικά καθώς επίσης και πλήθος πεζών διαδηλωτών έχουν κυριολεκτικά πλημμυρίσει το κέντρο του Ηρακλείου με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ένα απο τα πολυπληθέστερα και ζωντανά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων.

Κομβόι

Ο αγροτικός κόσμος συγκεντρώθηκε αρχικά έξω από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων αποκλείωντας την κυκλοφορία σε αυτό το σημείο.

Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών ξεκίνησε από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ αυτή τη στιγμή κινείται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και μέσω της λεωφόρου Καλοκαιρινού και Αγίου Μηνά το κομβόι με τα τρακτέρ, τα αγροτικά και τα συμβατικά αυτοκίνητα αλλά και πλήθος πεζών κατέφτασε στην Περιφέρεια Κρήτης όπου είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος.


Αστυνομία

Αντιπροσωπεία των αγροτών ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη να παρέμβει ζητώντας την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων καθώς όπως τόνισαν δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας. Οι αστυνομικες δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στην Περιφέρεια απομακρύνθηκαν διακριτικά. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης με την Αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Πιτσούλη κατέβηκαν στην πλατεία Ελευθερίας όπου συνομίλησαν με τους αγρότες. Οι αγροτες παράλληλα αναμένεται να παραδόσουν ψήφισμα στην Περιφέρεια ζητώντας παράλληλα από τους βουλευτές του νησιού να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται δήμαρχοι του νομού Ηρακλείου καθώς επίσης φορείς και παράγοντες.

Οι αγρότες της Κρήτης προχώρησαν σήμερα σε ένα συλλαλητήριο που έχουν προαναγγείλει καιρό πριν προκειμένου να πιέσουν με το δικό τους τρόπο την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο που σχεδιάζει αναφορικά με το φόρο στις αγροτικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Βεβαίως θα πρέπει να σημειωθεί ότι λίγα 24ωρα πριν την κινητοποίηση και αφού είχαν προηγηθεί συναντήσεις και επαφές τόσο σε επίπεδο Ηρακλείου και Κρήτης γενικότερα, όσο και σε κεντρικό επίπεδο η κυβέρνηση αφήνει να διαφανεί ότι αναδιπλώνεται σε ότι έχει σχέση με τη φορολόγηση των αγροτών σε μία προσπάθεια – προφανώς – να εκτονώσει το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στην ύπαιθρο.

Από την περιοχή της Μεσαράς έφτασαν στο Ηράκλειο 6 λεωφορεία και πάρα πολλά αυτοκίνητα. Στην κορυφή της αυτοκινητοπομπής αναμένεται να είναι ο γνωστός και εξαιρετικά αγαπητός στην περιοχή της Μεσαράς αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη παραολυμπιονίκης Μανόλης Στεφανουδάκης, με καταγωγή από τη Γαλιά, που και ο ίδιος θίγεται – όπως και η πλειοψηφία των Κρητικών – από το νέο μέτρο φορολόγησης των ακινήτων.

Λεωφορεια ωστόσο έφτασαν από τα Χανιά καθώς και από το Λασίθι με προορισμό την πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.

prismanews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ