2013-11-04 12:52:08
Φωτογραφία για ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΖΕΣΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Το 1-1 του Ολυμπιακού στο «Ντα Λουζ» και το έντονο... «φλερτ» του με το διπλό χτίστηκε στην πολύ καλή δουλειά των ερυθρόλευκων στη μεσαία γραμμή. Ο προπονητής της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζέσους, θεωρεί πως εκεί θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό ο αυριανός «τελικός» πρόκρισης στο Καραϊσκάκη και ετοιμάζεται να ενισχύσει το κέντρο του.

Νεμάνια Μάτιτς και Εντσο Πέρες θεωρούνται δεδομένοι, αλλά ο τεχνικός των «αετών» ετοιμάζει και τρίτο πρόσωπο για τα χαφ, που ακούει στο όνομα, Ρουμπέν Αμορίμ και ο οποίος δίνει ισορροπία στην ομάδα του όταν αγωνίζεται. Αυτό θα επιδιώξει και ο Ζέσους στο Καραϊσκάκη. Η παρουσία του Αμπορίμ θα αφαιρέσει, ουσιαστικά, τον δεύτερο επιθετικό από το σχήμα των Πορτογάλων (στο πρώτο ματς αυτόν τον ρόλο είχε ο Λίμα), με τον ανεβασμένο Οσκαρ Καρδόσο να ηγείται, ως μοναδικός «καθαρόαιμος» φορ, της επίθεσης των «αετών».

Ο Παραγουανός, σκόρερ του 1-1 στο ματς με τον Ολυμπιακό, μετράει πέντε διαδοχικές αγωνιστικές με γκολ και κυνηγάει το καλύτερό του σερί (επτά), από τη σεζόν 2011-12. Με αυτό το σχήμα, ο Εντσο Πέρες θα προωθηθεί λίγο, σε σχέση με το δίδυμο Μάτιτς - Αμορίμ.


Σημαντική η επιστροφή από τραυματισμό του Λάζαρ Μάρκοβιτς, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, αλλά αναμένεται να το κάνει στα δεξιά αντί του Ολα Τζον και να συγκλίνει σε μια ενδεκάδα όπου οι Αντρέ Αλμέιδα (δεξιά) και Γκιγέρμε Σικέιρα (αριστερά) θα καλύψουν τα δύο άκρα της άμυνας, αφού οι Μάξι Περέιρα και Μπρούνο Κορτές είναι ντεφορμέ.

«Οι παίκτες έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση» δήλωσε, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, μετά το εκτός έδρας 0-3 επί της Ακαντέμικα την Παρασκευή ο Ζέσους, ο οποίος εμφανίστηκε πολύ φιλόδοξος για τη φετινή σεζόν, επισημαίνοντας ότι «το πορτογαλικό πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αλλά δεν κάνουμε διακρίσεις μεταξύ μιας διοργάνωσης (εννοώντας το Τσάμπιονς Λιγκ) και μιας άλλης. Η συμπεριφορά είναι πάντα η ίδια, αφού θέλουμε να κατακτήσουμε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες μετέχουμε».

Στο πρωτάθλημα, πάντως, η Μπενφίκα μείωσε στο -3 από την πρωτοπόρο Πόρτο (το Σάββατο γκέλαρε στην έδρα της Μπελενένσες, 1-1), στην Κοΐμπρα οι «αετοί» έκαναν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση (σύμφωνα, τουλάχιστον, με τον προπονητή των ηττημένων, Σέρζιο Κονσεϊσάο) και πρωί πρωί (στις 8.30 τοπική ώρα) η αποστολή της πορτογαλικής ομάδας πέταξε για να έρθει στην Ελλάδα, για έναν αγώνα που θα κρίνει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, την τύχη των Ολυμπιακού και Μπενφίκα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ