2013-11-05 15:16:02
Φωτογραφία για Ο ΝΤΙΟΓΚΟ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ... 5ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΜΠΕΝΦΙΚΑ!
Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει πολλές σπουδαίες ευρωπαϊκές νίκες στην ιστορία του. Μία από τις μεγαλύτερες και πιο σαρωτικές όλων των εποχών (συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο) ήταν εκείνη της 27ης Νοεμβρίου 2008.

Η Μπενφίκα είχε έρθει στην Ελλάδα με βλέψεις και... σιγουριά για τη νίκη, αλλά πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι θα βίωνε μία από τις χειρότερες ευρωπαϊκές της εμπειρίες στο «Γ. Καραϊσκάκης». Με το τελικό 5-1 να αποτελεί μία εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης και ποιότητας από τους ερυθρόλευκους.

Σε εκείνο το ματς, ωστόσο, έμαθε όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη τον Ντιόγκο Λουίς Σάντο, ο οποίος εκείνο το βράδυ κατάφερε να ισοπεδώσει τους Πορτογάλους. Με τα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά και με τον τρόπο που αντιμετώπισε τους «Αετούς», κέρδισε εγκώμια και αποθεωτικά σχόλια ανάλογα με αυτά που ακούει το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Μήτρογλου.

Πέντε χρόνια μετά από εκείνη τη μεγάλη βραδιά, ο Ντιόγκο μόλησε στο "gavros.gr" και ευχήθηκε στον Ολυμπιακό να επαναλάβει αυτό το σκορ, αλλά και να πάρει την πρόκριση στους «16» του Champions League. Επίσης, ο Βραζιλιάνος αποθέωσε τον Κώστα Μήτρογλου, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή.


«Στέλνω τα χαιρετίσματα και την αγάπη μου σε όλη την Ελλάδα και στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Σας έχω όλους μέσα στην καρδιά μου», είπε αρχικά, δείχνοντας ότι έχει αφήσει πίσω του όλες τις κακές στιγμές που στιγμάτισαν την παρουσία του στη χώρα μας.

Όσο για τη νύχτα του 5-1; Η απάντησή του τα... λέει όλα: «Πώς να ξεχάσω αυτό το παιχνίδι. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό και έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και στις σκέψεις μου. Ελπίζω και πάλι να νικήσει ο Ολυμπιακός, όπως και τότε. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει και θα πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Champions League. Είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί μας θα κάνουν αυτό που ξέρουν, για να βοηθήσουν την ομάδα».

Μπορεί, όμως, ο Ολυμπιακός να πετύχει μία ανάλογης έκτασης νίκη επί της ομάδας του Ζόρζε Ζέσους; «Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά να συμβούν, αλλά θεωρώ ότι τέτοια σκορ και τέτοιες εμφανίσεις είναι δύσκολο να επαναληφθούν σε τόσο υψηλό επίπεδο», απάντησε ο «Ντίο», επισημαίνοντας με νόημα: «Μπορεί, όμως, να θυμηθούμε αυτό το φανταστικό παιχνίδι, ποιος ξέρει...».

Φυσικά, η κουβέντα δεν μπορούσε παρά να πάει και στον Κώστα Μήτρογλου. Με τον Ντιόγκο να μην προσπαθεί να «ρίξει» τους τόνους, όπως επιχειρούν ορισμένοι πρώην συμπαίκτες του «πιστολέρο». Αντιθέτως, ο Βραζιλιάνος έσταξε μέλι: «Ο Μήτρογλου είναι ένας πολύ μεγάλος επιθετικός. Ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που διαθέτει αυτή τη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο».

* Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντιόγκο αρχίζει να «ξαναζωντανεύει» την καριέρα του. Επέστρεψε στην αγαπημένη του Πορτουγκέζα και σε 16 συμμετοχές έχει 4 γκολ και 5 ασίστ, αγωνιζόμενος ως περιφερειακός επιθετικός. Μάλιστα, επειδή το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο ήδη αρκετές ομάδες τον έχουν προσεγγίσει.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ