2013-11-05 15:18:06
Φωτογραφία για Απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου: Οι μηνύσεις θα επακολουθούν σε κάθε ποινικό αδίκημα
«Η διοίκηση δεν εκφοβίζεται και δεν φυγομαχεί», διαμηνύει ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Νίκος Ξυπολυτάς, σε απάντηση του Συλλόγου εργαζομένων και της Ένωσης γιατρών που... με επιστολή τους την προηγούμενη εβδομάδα κήρυξαν τον διοικητή ανεπιθύμητο, ενώ έκανα λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού εργαζομένων από μέρους του, απαιτώντας να αποσύρει τις μηνύσεις που έχει καταθέσει.Η κόντρα των δυο πλευρών συνεχίζεται αφού ο διοικητής απαντά στην επιστολή αυτή και εμφανίζεται ανυποχώρητος.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Σε ώρα έντασης, βίας και – σφόδρα ενδεχόμενο – απροκάλυπτης απόπειρας δημιουργίας κλίματος κοινωνικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης ολόκληρης της χώρας, συγκεκριμένοι συνδικαλιστές στο ΓΝΡ, αντί το δικό τους λιθαράκι ενότητας, ομοψυχίας, ομαλότητας, ισορροπίας στο προπύργιο της κοινωνίας που φέρει τον καταπληγωμένο αλλά πάντα μαχόμενο και περήφανο τίτλο «ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ», θέτουν το αδιανόητο, το προσβλητικό για κάθε ευνομούμενη πολιτεία και πάσα λογική
. Αδιανόητο και προσβλητικό επιπλέον για την ιατρική ιδιότητα και αυτήν του εργαζόμενου σε υπηρεσία Νοσοκομείου. Κανείς να μην εμποδίζεται για παρανομία του, οι άμυνες να αυτοκαταργηθούν, να παύσουν οι προσφυγές στη δικαιοσύνη. Όποιος αρνείται τον παραλογισμό και την ύβρη τους προς νόμους και θεσμούς, κατ’ αυτούς, που μόνον εαυτούς αντιπροσωπεύουν, καθίσταται ανεπιθύμητος! Εάν η ώρα δεν ήταν τόσο δύσκολη, θα επρόκειτο για φαρσοκωμωδία.

Δυο φράσεις προς απάντησή τους αφού αδιαφορούν για όσα δημόσια τους προειδοποίησα, ότι η διοίκηση ούτε εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται, ούτε φυγομαχεί.

Από τον πάτο της ανυποληψίας και του αίσχους που μόνοι τους κατρακύλησαν, οδεύουν ακόμα πιο κάτω με τις ίδιες μεθόδους. Τα ψεύδη, αξιόποινους χαρακτηρισμούς και ενέργειες, τη διαστρέβλωση, εξυβρίσεις, απειλές, την παραπλάνηση. Αντί να συνέλθουν, λυσσομανούν. Αυτοί κατέστησαν αναπόφευκτη τη δικαστική παρέμβαση, αυτοί ας την αντιμετωπίσουν.

Αφού κατέρρευσαν κινδυνολογίες, κινητοποιήσεις με ποσοστά συμμετοχής 1 έως 10, 20% το ανώτατο, αναίσχυντες επιθέσεις τους, φαιδρότητες, ανυπόστατες «παρανομίες», «επίορκους», «αυθαιρεσίες», «παρακολουθήσεις», συγχώνευση του ΓΝΡ, δήθεν παροπλισμένους γιατρούς, φανταστικούς χώρους ιατρικού… τουρισμού, απολύσεις προσωπικού, ασθενείς χωρίς φαγητό και χωρίς θέρμανση, παραμυθένιες γιαγιάδες που ξεροστάλιαζαν σε παραμυθιών ουρές, μέχρι την καταγραφή υλικού εναντιώθηκαν, οι αιμοκαθαιρόμενοι αγόραζαν τις βελόνες και η γραία ασθενής σκεπάζονταν το παλτό της όταν οι κουβέρτες στην αποθήκη ήταν σωρός, ειρωνεύονταν τη δυνατότητα του ΓΝΡ να ανταπεξέλθει σε έκτακτο μαζικό ατύχημα και ονειρεύονταν να πέφτουν εξ’ ουρανού μετεωρίτες, τώρα χτυπούν τον διοικητή, τις κάμερες, τους ευεργέτες, τις πινακίδες ονομασίας χώρων, παρεμποδίζουν με άδεια καροτσάκια μαϊμού μωρών την είσοδο σε απεργία 10 ατόμων επί 500 εργαζομένων. 2%.

Στα πρωτοφανή, ασυνάρτητα και υποτιμητικά για το Ρέθυμνο και το Νοσοκομείο του, όπου την Πέμπτη κήρυτταν στάση εργασίας και καλούσαν τον λαό υπέρ του εθελοντισμού και την Παρασκευή διαδήλωναν εναντίον, δεν θα παραμείνω απαθής θεατής. Οι ΕΔΕ συνεχίζονται, οι μηνύσεις θα επακολουθούν σε κάθε ποινικό αδίκημα. Τελεία και παύλα στη θρασύτητα και την ατιμωρησία, ας πάψουν, αν θένε, τις γελοιότητες με τα συνθήματα για γέλια επάνω στην ιερή και τιμημένη ιατρική στολή. Το Νοσοκομείο δεν θα κατέβει εκεί όπου επιδιώκουν να μπει ο πήχυς.

Εφόσον στον φαύλο και αδιέξοδο κύκλο τους, κάθε προσπάθεια διαλόγου προς ομαλοποίηση και από κοινού πορεία για το κοινό καλό μέσα στους θαλάμους και στις υπηρεσίες του ΓΝΡ, βαφτίζεται «σατραπισμός» και «φασισμός», κάθε ανοχή, υπομονή και υποχώρηση εκλαμβάνονται σαν αδυναμία, κάθε πραγματικότητα αδίστακτα αντιστρέφεται, ευεργεσίες και ευεργέτες κατασυκοφαντούνται ενώ οι κουκουλοφόροι καλύπτονται από εκκωφαντική σιωπή αν δεν εναγκαλίζονται, καθείς στο μετερίζι που θα διαλέξει. Εγώ διάλεξα το δικό μου και όλοι γνωρίζουν ποιο είναι».
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ