2013-11-06 01:48:45
Φωτογραφία για «Απίθανη η συμφωνία για μη κατασκοπία μεταξύ ΗΠΑ-Γερμανίας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για τη βελτίωση της συνεργασίας των υπηρεσιών πληροφοριών με τη Γερμανία, αλλά... μια σαρωτική συμφωνία «μη κατασκοπίας» μεταξύ των δύο χωρών είναι απίθανη, δήλωσε την Τρίτη ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα.

«Εμείς αυτή τη στιγμή δεν συζητάμε μια συνολική συμφωνία μη κατασκοπίας, αλλά συμφωνώ ότι πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης και της συνεννόησης μεταξύ των δύο χωρών, και αν το κάνουμε σωστά μπορεί να ενισχύσουμε τη σχέση μας», είπε ο ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Γερμανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών είχαν συνάντηση αυτή την εβδομάδα μετά από αναφορές ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Ανώτεροι Γερμανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν στο Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα με την σύμβουλο εθνικής ασφάλειας , Σούζαν Ράις , και άλλους αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών για να συζητήσουν τρόπους βελτίωσης της συνεργασίας των υπηρεσιών πληροφοριών ώστε να αμβλυνθούν οι εντάσεις που προέκυψαν από τις αναφορές για τις παρακολουθήσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ