2013-11-06 01:42:06
Φωτογραφία για Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Μεικτές τάσεις στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την δημοσίευση των φθινοπωρινών προβλέψεων της Κομισιόν, που έδειξαν υποτονική ανάκαμψη της οικονομίας και παραμονή της ανεργίας σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με πτώση 0,23%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχώρησε 0,25%, ο DAX σημείωσε απώλειες 0,31%, ο CAC κατέγραψε πτώση 0,82% ενώ 0,79% και 1,13% χαμηλότερα έκλεισαν ο ισπανικός ΙΒΕΧ και ο ιταλικός FTSE MIB.

H Koμισιόν προβλέπει πως η ανεργία στην Ευρωζώνη θα παραμείνει κοντά στα επίπεδα ρεκόρ του 12,2% μέχρι το 2015, όπου και εκτιμά ότι θα υποχωρήσει στο 11,8%.

Η οικονομία της Ευρωζώνης αναμένεται να σημείωσει ύφεση της τάξης του 0,4% φέτος, πριν ανακάμψει κατά 1,1% το 2014, από 1,2% που προέβλεπε η Κομισιόν στις προβλέψεις της τον Μάιο.

Οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη παρουσίασαν μικρή αύξηση τον Οκτώβριο κατά 0,1% , χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που ανέμεναν αύξηση 0,2%, ενώ σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2012, σημείωσαν πτώση 0,9%.


Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον και τη συνεδρίαση τόσο της ΕΚΤ όσο και της Τράπεζας της Αγγλίας την Πέμπτη, ενώ την ίδια ημέρα αναμένονται και τα στοιχεία του ΑΕΠ γ' τριμήνου των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν προσδοκίες ως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων, ειδικά μετά τα στοιχεία που έδειξαν σημαντική πτώση του πληθωρισμού τον Οκτώβριο στο 0,7%, εν μέσω και έντονων ανησυχιών ότι το ισχυρό ευρώ θα «χτυπήσει» τις εξαγωγές.

Σε ό,τι αφορά τα μάκρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της Ισπανίας, τον Οκτώβριο, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 87.028, φέρνοντας έτσι το σύνολο των ανέργων στα 4,81 εκατομμύρια.

Θετικά νέα ήλθαν από τον κλάδο των υπηρεσιών της Βρετανίας ο οποίος τον Οκτώβριο σημείωσε την ταχύτερη αύξηση από τον Μάιο του 1997, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, με τον δείκτη PMI να αυξάνεται στο 62,5, από 60,3 τον Σεπτέμβριο.

Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της BMW έκλεισαν με πτώση 2,87% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου όπου εμφάνισε πτώση εσόδων, παρά την αύξηση των κερδών.

Οι μετοχές της Renault υποχώρησαν 2,47% μετά την προειδοποίηση γυρώ από την κερδοφορία που ανακοίνωσε η Nissan.

Οι μετοχές της Marks and Spencer ενισχύθηκαν 4,5%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας β' τριμήνου, όπου σημείωσε ενίσχυση της τάξης του 3,2% στον κλάδο των τροφίμων, ο οποίος και στήριξε τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

Οι μετοχές της G4S σημείωσαν πτώση 1,69% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στις αγορές της Βρετανίας και της Ευρώπης, παρόλο που στα αποτελέσματα κερδοφορίας σημείωσε αύξηση εσόδων της τάξης του 6,4%.

Οι μετοχές της έκλεισαν με άνοδο 3,12% μετά την ανακοίνωση για αύξηση στην κερδοφορία τριμήνου, αν και υπογράμμισε πως οι προκλήσεις στις αναπτυγμένες αγορές είναι ακόμη μεγάλες.

Μεικτά πρόσημα στη Wall

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, μεικτά πρόσημα καταγράφονται στη Wall Street, παρά την ανακοίνωση των στοιχείων από το μέτωπο της δραστηριότητας στον κλάδο των υπηρεσιών τα οποία, μαζί με αυτά από την αγορά εργασίας καθώς και το ΑΕΠ γ' τριμήνου που ανακοινώνονται αργότερα μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση αλλαγής ή όχι, της τρέχουσας πολιτικής στήριξης της οικονομίας από την Fed.

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει οριακά 0,01%, ο δείκτης Nasdaq είναι στο + 0,08%, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,11%.

Η μετοχή της AOL σημειώνει άνοδο 7,4% μετά τα από τα καλύτερα των εκτιμήσεων έσοδα στο γ' τρίμηνο του έτους, παρά την πτώση της κερδοφορίας

Η μετοχή της Mosaic Co. υποχωρεί 0,86% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι τιμές στην αγορά του φωσφόρου και του ποτάσιου θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις και το 2014.

Η μετοχή της LeapFrog Enterprises σημειώνει βουτιά 9,7% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση των προβλεψεών της για την κερδοφορία του συνόλου του έτους.

Η μετοχή της GT Advanced Technologies Inc. σημειώνει ράλι 26,01%, μετά την υπογραφή συμφωνία παροχής εξοπλίσμου με την Apple.

Η μετοχή της CVS Caremark σημειώνει άνοδο 2,4% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα κερδοφορία γ' τριμήνου και την αύξηση του outlook για το σύνολο του έτους.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών των ΗΠΑ, όπου ήταν πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα, αφού έδειξαν αύξηση του δείκτη ISM στο 55,4 τον Οκτώβριο, από 54,4 τον Σεπτέμβριο, τη στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση στο 54.

Εν τω μεταξύ, τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα και στην ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας των στοιχείων μισθοδοσίας εκτός του γεωργικού κλάδου, για το μήνα Οκτώβριο, αργότερα με΄σα στην εβδομάδα, ενώ την Πέμπτη αναμένονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου και οι εβδομαδιαίες νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.
reporter.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ