2013-11-18 06:34:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Πεδίο μάχης η πόλη - Μέχρι την Αγυιά τα επεισόδια - Είκοσι προσαγωγές - Δείτε φωτο
Επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή το βράδυ στην Πάτρα, μετά την ολοκλήρωση της πορείας που είχαν οργανώσει φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις για την 40η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, ομάδες αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, πετούσαν σποραδικά πέτρες και βόμβες μολότοφ, εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες απαντούσαν κυρίως με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν επί της παραλιακής λεωφόρου Όθωνος Αμαλίας και συνεχίστηκαν στους κεντρικούς δρόμους Γούναρη και Κορίνθου.

Όταν η πορεία έφθασε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής άγνωστοι πέταξαν πέτρες, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει συνέχεια.

Ένταση δημιουργήθηκε και στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όπου κρανοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε κατάστημα τράπεζας.

Στη συνέχεια, η πορεία κινήθηκε προς την οδό Κορίνθου, όπου κοντά στην διασταύρωση με την οδό Καρόλου, ομάδες αντιεξουσιαστών άναψαν φωτιές σε κάδους.


Διμοιρίες των ΜΑΤ που ακολουθούσαν πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και έκαναν ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα οι ομάδες των αντιεξουσιαστων να κινηθούν προς την πλατεία Αγίας Σοφίας και την περιοχή της Αγυιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει κάνει περίπου 20 προσαγωγές, ενώ ζημίες έχουν προκληθεί σε ένα αυτοκίνητο και κάδους απορριμμάτων.

Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν νέα επεισόδια, διότι ομάδες αντιεξουσιαστών κινούνται σε δρόμους κοντά στο κέντρο της Πάτρας.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι την οδό Σοφοκλέους, υπό τον φόβο επέκτασης των επεισοδίων.

Το χρονικό των επεισοδίων

21:06 Στην πλατεία έξω από το στάδιο της Παναχαϊκής, βρίσκονται συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα οι διαδηλωτές του αντιεξουσιαστικού χώρου, φωνάζοντας συνθήματα. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας.

20:46 Σε πεδίο μάχης ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους αντιεξουσιαστές έχει μετατραπεί η οδός Κορίνθου, η πλατεία Πυροσβεστείου και οι γύρω δρόμοι. Κάδοι έχουν τυλιχθεί στις φλόγες (στην οδό Κιλκίς), πεζοδρόμια έχουν καταστραφεί και η ατμόσφαιρα από τα χημικά είναι αποπνικτική.

Υλικές ζημιές σε τραπεζικά καταστήματα και εμπορικά και δακρυγόνα έξω από το Παράρτημα όπου νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί νεαρά άτομα, είναι οι εικόνες μέχρι αυτή την ώρα από τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Περίπου 400 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 8 στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Η Αστυνομία παρενέβη και οι διαδηλωτές αυτή την ώρα έχουν διασκορπιστεί στα στενά και κατευθύνονται προς την περιοχή του σταδίου της Παναχαϊκής.

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Κορίνθου έξω από το παλαιό Αρσάκειο, εξαιτίας φωτιάς που έβαλαν αντιεξουσιαστές σε κάδους.

19:28 Αναβρασμός επικρατεί αυτή την ώρα το κέντρο της Πάτρας. Πριν από λίγο στην οδό Γούναρη, ομάδα νεαρών επιτέθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με πέτρες. Λίγο πριν στη διασταύρωση των οδών Όθωνος Αμαλίας και Γεροκωστοπούλου άτομα τα οποία συμμετείχαν στην πορεία που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι εκσφενδόνισαν προς άντρες των ΜΑΤ βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Η απάντηση των ΜΑΤ ήταν ρήψη δακρυγόνων.

18:41 Κορυφώνονται αυτή την ώρα, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 40ής επετείου της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Σε εξέλιξη οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, η μία, που διοργανώνεται από φοιτητικούς συλλόγους κι άλλους φορείς και γίνεται έξω από το κλειστό Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου και εκείνη του ΠΑΜΕ σ την πλατεία Γεωργίου.

Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Αστυνομία εν όψει της μεγάλης πορείας που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα από το Παράρτημα. «Πονοκέφαλο» για την Αστυνομία αποτελεί η ομάδα που ανήκει στον χώρο των αντιεξουσιαστών, η οποία βρίσκεται συνήθως στην «ουρά» της πορείας.

φωτο από thebest
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ