2013-11-21 16:35:04
Φωτογραφία για Το απόλυτο μπάχαλο
Ο κολασμένος μήνας που γράφαμε πριν μερικές ημέρες εδώ στο antinews ξεκίνησε από το Σαββατοκύριακο και συνεχίζεται. 

Κάτι το σκορποχώρι του ΠΑΣΟΚ, κάτι οι γελωτοποιοί του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι η τρόικα που λειτουργεί με διαλυτικό τρόπο, δημιουργούν ένα πολύ επικίνδυνο κλίμα στην Ελλάδα.

Ξαφνικά όλα τα μέτωπα είναι ανοικτά:

1. Στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο Τόμσεν και η παρέα του άρχισαν να μην… ακούνε, να μη βλέπουν, αλλά να μιλάνε. Και να απαιτούν νέα μέτρα, περικοπές στις συντάξεις ένστολων, κλείσιμο των ΕΑΣ, απελευθέρωση των πλειστηριασμών, περικοπή στο ΠΔΕ, αλλά και νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό για να κλείσουν οι τρύπες των Ταμείων. Είναι τέτοια η σκληρή στάση που κρατούν που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βγάλει από τα ρούχα τους υπουργούς.

2. Στο χώρο της Παιδείας το απόλυτο μπάχαλο. Έντεκα εβδομάδες κλειστά τα δύο μεγάλα Πανεπιστήμια της Αθήνας, διοικητικοί υπάλληλοι εμποδίζουν φοιτητές και καθηγητές να κάνουν μαθήματα, ο Πελεγρίνης παίζει θέατρο και η κυβέρνηση… κάνει υπομονή
. Προσφεύγει στη δικαιοσύνη για δεύτερη φορά και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο πιο δυναμικής παρέμβασης. Όμως, το Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν είναι ακριβώς… ΕΡΤ και μια έφοδος της αστυνομίας θα προκαλούσε φοιτητική αναταραχή, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η κατάσταση, πάντως, είναι έκρυθμη.

3. Στο θέμα του φόρου ακινήτων, η κυβέρνηση δέχεται σφοδρή κριτική. Βρίσκεται δε μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης ή των πολιτών που διαμαρτύρονται για τους υπερβολικούς φόρους επί ανύπαρκτης περιουσίας και της τρόικας που ζητά ισοδύναμα μέτρα 400 εκατ. ευρώ. Το θέμα της ακίνητης περιουσίας είναι τόσο σοβαρό, μάλιστα, που απειλεί να προκαλέσει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα διότι θίγει τον πυρήνα της κοινωνίας και πλήττει το… κεραμίδι του Έλληνα.

4. Σε πολιτικό επίπεδο, μπορεί να μην αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε με τον Τσίπρα και τις… βυζιτούδες του Μουλόπουλου, αξίζει όμως να δούμε τι γίνεται στο ΠΑΣΟΚ. Είναι άλλωστε κυβερνητικός εταίρος, αν δεν υπάρξει αύριο θα πέσει η κυβέρνηση. Εκεί συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Κάποιοι λένε ότι ο Βενιζέλος δεν ελέγχει το κόμμα του. Άλλοι λένε ότι ο Γ. Παπανδρέου ξύπνησε και βάζει δικούς του βουλευτές όπως η Τζάκρη και ο Σηφουνάκης, να προκαλούν πρόβλημα. Κι εφημερίδες που κάποτε στήριζαν τον Βενιζέλο έχουν ρεπορτάζ για πιθανούς διαδόχους του, δίνοντας τον Μ. Χρυσοχοϊδη, τον Σαχινίδη κ.λπ. Τέτοιο «θάψιμο» ούτε από τους άσπονδους εχθρούς του κ. Βενιζέλου. Σε κάθε περίπτωση, με ένα τέτοιο ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση κινείται σε τεντωμένο σκοινί.

5. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις περίεργες και παρασκηνιακές κουβέντες, τα δείπνα και τα επιχειρηματικά – πολιτικά ραντεβού που δίνουν και παίρνουν. Είναι τυχαίες άραγε οι προτροπές αποστασίας του Τσίπρα; Είναι τυχαία και αθώα η πρόταση της Ντόρας για νέο γάμο με τον Κουβέλη; Είναι τυχαίο ότι κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη ΝΔ βάζοντας λόγια που δεν έχει πει ποτέ ο Κ. Καραμανλής κι όταν αυτός διαρρέει ότι δεν υπάρχει άλλος πρωθυπουργός από τον Σαμαρά, οι ίδιοι υπονομευτές λουφάζουν και περιμένουν την επόμενη ευκαιρία; Και τέλος είναι τυχαίο ότι ακούγονται διάφορες μετακινήσεις βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο;

Όλα τα παραπάνω, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο στρώνουν το χαλί προς την κόλαση. Ποιος θα αντέξει, ποιος θα αντισταθεί σ’ αυτό τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί η χώρα; Μέχρι τα Χριστούγεννα θα ξέρουμε ποιοι είναι οι νικητές. Αν ο Άγιος Βασίλης φέρει για μποναμά την βαθιά κρίση που θα ακυρώσει τις όποιες θυσίες έχουν γίνει, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αν επικρατήσει η λογική και ο σεβασμός στον κόπο των πολιτών μαζί με την σοβαρότητα των κυβερνώντων τότε υπάρχει ελπίδα.
ΠΗΓΗ
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ