2013-11-23 10:07:54
Φωτογραφία για Πάτρα: Φθηνά τη γλιτώνουν 78 υπάλληλοι του Πανεπιστημίου - Μετακινούνται στο ΤΕΙ
Στο ΤΕΙ θα τοποθετηθούν 78 από τους 118 διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Πατρών, που τίθενται σε διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο της κινητικότητας, σύμφωνα με δέσμευση του Υπουργού Παιδείας, στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Πρύτανης κ. Παναγιωτάκης απέσπασε τη δέσμευση του κ. Αρβανιτόπουλου, ενώ για τους υπόλοιπους 40 θα εξεταστεί το ενδεχόμενο, κάποιοι, να μετακινηθούν στο ΕΑΠ.

Ως προς τις λίστες της διαθεσιμότητας ο κ. Παναγιωτάκης επεσήμανε στον Υπουργό ότι οι πίνακες έχουν τεράστια λάθη, παραλείψεις και κενά, αφού έχουν συμπεριληφθεί ακόμη και υπάλληλοι, που εξαιρούνται βάσει Νόμου ,από τη διαθεσιμότητα, όπως άτομα με ειδικές ανάγκες, ζευγάρια, κ.α. Ο Υπουργός τόνισε ότι θα δοθεί μεγάλο χρονικό διάστημα για υποβολή ενστάσεων.

Πρόβλημα ωστόσο προκύπτει , λόγω διαθεσιμότητας, στη φύλαξη του Πανεπιστημίου, καθώς καταργούνται οι θέσεις των φυλάκων.


Το ζήτημα έθεσε ο Πρύτανης στον Υπουργό, χθες, στο πλαίσιο της συνάντησης των Πρυτάνεων με τον κ. Αρβανιτόπουλο.

Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα δοθούν επιπλέον χρήματα στο ΑΕΙ για τη φύλαξη των εγκαταστάσεών του, ενώ δεσμεύτηκε να μελετήσει την παράταση του χρόνου που θα εφαρμοστεί το μέτρο της διαγραφής των αιωνίων φοιτητών.

Τέλος ο Γιώργος Παναγιωτάκης έθιξε και το ζήτημα της διαγραφής φοιτητών ζητώντας από τον Υπουργό να εξετάσει σοβαρά το θέμα και να μην ξεκινήσει άμεσα (ξεκινά το 2014 σύμφωνα με τις εξαγγελίες), ενώ ζήτησε και τη διενέργεια πλήρους εξεταστικής τον Φεβρουάριο και τον Ιούλιο του 2014.

Συνεχίζουν με απεργίες

Την Παρασκευή σε νέα γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και κατάληψη της Πρυτανείας και των διοικητικών υπηρεσιών. Όσον αφορά στο αν θα συμμετέχουν στη συνάντηση που έχει συγκαλέσει για σήμερα ο Υπουργός με την Ομοσπονδία τους, το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών, τηρεί στάση αναμονής, καθώς θεωρεί πως ο διάλογος είναι προσχηματικός και ετεροχρονισμένος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΧΡΗΣΤΟΥ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΧΡΗΣΤΟΥ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ