2013-11-27 15:41:11
Φωτογραφία για Γυρίζουν την πλάτη στο σeξ οι Βρετανοί
Μάλλον απραξία επικρατεί στα βρετανικά υπνοδωμάτια, αλλά όταν τελικά υπάρξει δραστηριότητα, έχει μεγαλύτερη ποικιλία συγκριτικά με παλαιότερα. Σύμφωνα με την τελευταία εθνική έρευνα για τις σeξουαλικές συνήθειες και... επιλογές στη χώρα, οι Βρετανοί έρχονται σε σeξουαλική επαφή σπανιότερα, αλλά ασχολούνται με πιο παράξενες ερwτικές δραστηριότητες από ό,τι στο παρελθόν.

Οι επιστήμονες που εκπόνησαν μεγάλης κλίμακας έρευνα διαπίστωσαν ότι οι σeξουαλικές συνήθειες των γυναικών της Γηραιάς Αλβιώνος αλλάζουν ταχύτερα από αυτές των ανδρών.

Χαρακτηριστικά, τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των γυναικών που παραδέχονται ότι είχαν ομoφυλoφιλικές εμπειρίες συγκριτικά με τον αριθμό που είχε ομολογήσει κάτι τέτοιο στην πρώτη έρευνα που εκπονήθηκε το 1990 (από τέσσερα τοις εκατό σε 16% σήμερα).

Αντιθέτως, ο αριθμός των ανδρών που παραδέχθηκαν ότι έχουν ερwτικές εμπειρίες με το ίδιο φύλο παρέμεινε σταθερός από το 1990 και προσεγγίζει το 7%.

Επίσης, ο αριθμός των ερwτικών συντρόφων των γυναικών διπλασιάστηκε από τέσσερις σε οκτώ, ενώ σχετική αύξηση εμφανίζει και ο αριθμός των ερwτικών συντρόφων των ανδρών, που από εννιά έφτασε σε δώδεκα.

Εκτός αυτού, η έρευνα διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια ασχολούνται και με διαφορετικού είδους ερwτικές επαφές.

Οπως τονίζει η Κέι Ουέλινγκς, επικεφαλής του τμήματος Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υγείας στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, «οι μεταβολές που καταγράφονται αντικατοπτρίζουν ότι το σeξ έχει πλέον φύγει από το πλαίσιο της αναπαραγωγής και δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην ευχαρίστηση και τη διασκέδαση».

Η δρ Ουέλινγκς, η οποία είναι εκ των συντακτών της έκθεσης, επισημαίνει ότι ανάλογες αλλαγές καταγράφονται και στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 50% των Βρετανών είχε τρεις ερwτικές συνευρέσεις τον μήνα, ενώ το 1990 οι ερwτικές επαφές ανέρχονταν σε πέντε μηνιαίως. Η δρ Ουέλινγκς επισημαίνει ότι αυτή η πτώση στη συχνότητα του σeξ συμπίπτει τόσο με την πιο διαδεδομένη χρήση της τεχνολογίας όσο και με την οικονομική κρίση που πλήττει τη Βρετανία. Αμφότερες μπορούν να επηρεάσουν την ερwτική ζωή. «Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν στο κρεβάτι το iPhone και το iPad. Επίσης εργάζονται σκληρότερα και ίσως έχουν λιγότερη ώρα για σeξ», καταλήγει η δρ Ουέλινγκς.

Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 50% έχει την πρώτη ερwτική επαφή πριν φτάσει τα δεκαεπτά χρόνια, ακριβώς όπως συνέβαινε και πριν από 20 χρόνια, ενώ άτομα νεότερα των είκοσι πέντε ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από κάποιο σeξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Η έρευνα, η οποία αποτελείται από έξι επιμέρους εργασίες, είδε τα φώτα της δημοσιότητας μέσα από τις σελίδες της διαδικτυακής έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού The Lancet.

Οι ερευνητές, για να καταλήξουν σε συμπεράσματα, μίλησαν με δεκαπέντε χιλιάδες ανθρώπους ηλικίας από 16 έως 74 ετών κατά την περίοδο 2010 έως 2012.

Καθημερινή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΣΚΗΣΗ «CYBER COALITION 13»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΣΚΗΣΗ «CYBER COALITION 13»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ