2013-12-02 09:53:21
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΒΛΑΚΕΙΕΣ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΒΑΛΒΕΡΔΕ!
Aπολαυστικός για μία ακόμα φορά στα σχόλια του στο "sportdog.gr" ο Νίκος Αλέφαντος, σχολιάζει τους αγώνες του Σαββατοκύριακου και όχι μόνο! 

Ο Ολυμπιακός όποιους παίκτες και αν αφήσει έξω, παίζοντας με αντίπαλους αυτές τις ομαδούλες στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. Ο Μίτσελ έκανε δοκιμές, ειδικά μπροστά, ο Κάμπελ ήταν καλός, εύκολα ο Ολυμπιακός έβαλε τα γκολ, θα μπορούσε να είχε φάει κιόλας γκολ, ανοιχτές οι γραμμές του, ένα άναρχο ποδόσφαιρο έπαιζαν οι δυο ομάδες, όσα φάνε κι όσα βάλουν. Τακτική δεν είδα τίποτα το ιδιαίτερο, ελεύθερο ποδόσφαιρο παιζόταν, ωραίος ο συνδυασμός στο πρώτο γκολ με Ολαϊτάν, Σαβιόλα, Κάμπελ, ωραία η ενέργεια του Σάμαρη στο δεύτερο γκολ, αν εξαιρέσεις αυτήν την ενέργεια, στο ματς δεν φάνηκε ο Σάμαρης, όπως και ο Σαβιόλα το βιολί του. Να γυρίζει στο κέντρο να πάρει την μπάλα. Επιθετικός ανυπαρξίας.

Η απώλεια του Μήτρογλου δεν φαίνεται με αυτές τις ομαδούλες τύπου Εργοτέλη στο Καραϊσκάκη, το σημαντικό ματς είναι αυτό με την Άντερλεχτ
. Ο Κάμπελ μου αρέσει εμένα πιο πολύ από τους άλλους για μπροστά διότι είναι γρήγορος και κοντρολαρισμένος παίκτης και τα δίνει όλα. Ο Βάις υστέρησε, κοντεύουμε Χριστούγεννα και δεν έχει βοηθήσει. Ο Εντιγκά στο κέντρο δεν με ικανοποιεί. Κανείς στο κέντρο δεν με ικανοποιεί, ο Τσόρι ξέρει πιο πολύ μπάλα από τους άλλους.

Τους δανεικούς μας παίκτες στον Εργοτέλη δεν τους είδα σε καμιά περίπτωση να είναι για Ολυμπιακό, δεν με εντυπωσίασαν, λίγα πράγματα.

Στεναχωρήθηκα για το θάνατο του Συνετόπουλου, αυτός ήταν φοβερός χαφ, γρήγορος, εφτάψυχος ήταν, πολύ δυνατός, με αντοχές, με πάθος, ήταν αμυντικός χαφ σύγχρονος! Αμυντικός χαφ πιο μπροστά από την εποχή του. Μεγάλο λιοντάρι. Κι έπαιζε κι άλλες θέσεις. Ήταν αμυντικός χαφ κυρίως, παίκτης που δεν έχουμε σήμερα! Και όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά ούτε στην Εθνική έχουμε τέτοιον, ήταν μικρογραφία Καρεμπέ! Δύσκολα να τον περάσεις, σε έκοβε, θηρίο ήταν, γρήγορος και με αντοχές, στη χρυσή εποχή του Γουλανδρή.

Ο Παναθηναϊκός στη Ριζούπολη δεν βλεπόταν. Τι πράγμα ήταν αυτό, έκανε πισωγύρισμα. Στο β΄ ημίχρονο έπρεπε να νικήσει ο Απόλλων καθαρά. Ξεκίνησε καλά στο πρώτο τέταρτο ο Παναθηναϊκός, έκανε το γκολ, αλλά μετά τίποτα. Εκτός του Μπεργκ εκεί ο οποίος δείχνει ότι στο παρελθόν υπήρξε παικταράς -τώρα έχει πέσει αλλά για τον Παναθηναϊκό καλός είναι- οι άλλοι δεν σκοράρουν. Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε από ήττα, αν είχε άλλο ένα τέταρτο το ματς, θα έχανε. Ο Απόλλων έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Έστησε σωστά την ομάδα του ο καινούργιος ξένος προπονητής.

Ο Αναστασίου είπε βλακείες στις δηλώσεις, αυτό το κλισέ δεν είχαμε καθαρό μυαλό, τι γελοιότητα είναι αυτή όταν τη λένε. Για μπάλα μπορείς να μιλήσεις κύριε; Αυτοί οι παίκτες που έχεις δεν μπορούν εις τους αιώνες των αιώνων να πάρουν πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό! Όσο και να βελτιωθούν, το ταβάνι τους είναι χαμηλό.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με απογοήτευσε, το 2-2 με την Τότεναμ την κολακεύει για την εμφάνιση που έκανε. Η Λίβερπουλ με απογοήτευσε επίσης, τρία γκολ έφαγε από τη Χαλ. Εκπληκτική ήταν ξανά η Άρσεναλ.

Με την Άρσεναλ συμβαίνει το εξής. Τα προηγούμενα χρόνια που υμνούσαν τον Βενγκέρ, εγώ τον έθαβα. Και πράγματι πρωτάθλημα δεν έπαιρνε. Φέτος το καλοκαίρι που κλαψουρίζανε οι οπαδοί της Άρσεναλ και άρχισαν να θάβουν τον Βενγκέρ, εγώ έλεγα συνεχώς στη στήλη ότι άλλαξε η Άρσεναλ και μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο που παίζει! Από τον Αύγουστο το έλεγα συνέχεια. Έκλαιγαν οι άλλοι ότι το ρόστερ είναι λειψό, ότι χρειάζονται μεταγραφές, αλλά εγώ υμνούσα τη φετινή Άρσεναλ! Πάει για πρωτάθλημα λοιπόν, αντέχει, τα χαφ της κάνουν τη διαφορά. Ταχύτητα στα χαφ η Άρσεναλ, ταχύτητα και τέχνη, αλληλοκαλύψεις, όλα τα κάνουν, όχι μόνο να κόβουν, όχι μόνο να φτιάχνουν, όχι μόνο να πασάρουν, τα κάνουν όλα.

Όπως και η Ατλέτικο Μαδρίτης συνεχίζει να πετάει, άμυνα, τρέξιμο, αλληλοκαλύψεις, τα εξήγησα στην προηγούμενη στήλη για την τακτική της. Σεμινάριο είναι οι μάγκες. Από πότε έλεγα για τον Σιμεόνε. Πρώτη θέση έπιασε τώρα στην Ισπανία η Ατλέτικο!

Χάρη στον Βαλβέρδε ο οποίος νίκησε την Μπαρτσελόνα με την Μπιλμπάο. Είδα έναν καταπληκτικό Βαλβέρδε στο κοουτσάρισμα, στην τακτική, 2 ζώνες στην άμυνα, έκλεισε τους χώρους, ξεσήκωσε το γήπεδο, του βγήκαν και οι αλλαγές του, καλή ομάδα έχει φτιάξει, γυμνασμένη, γρήγορη.

Βέβαια η Μπαρτσελόνα αδικήθηκε διότι έφυγε ο Νεϊμάρ στο 0-0 και τον ανατρέψανε, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε κόκκινη κάρτα που ήταν καθαρή.

Η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσι χάνει το 50% της δύναμής της. Πάντα έλεγα ότι ο Μέσι είναι όλα τα λεφτά και ότι χωρίς αυτόν η Μπαρτσελόνα θα είναι μια απλά καλή ομάδα. Να φανταστείτε έκανε αλλαγές τον Τσάβι και τον Ινιέστα! Κι έβαλε κάτι παιδιά από τις σχολές. Την είδα την Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσι και με τον Άγιαξ στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου κι εκεί έχασε. Χωρίς τον Μέσι υγιή είναι άλλη ομάδα. Και η μεταγραφή του Νεϊμάρ ως τώρα δεν τους βγαίνει, είναι αδύναμος ακόμα, πέφτει στα μαρκαρίσματα, στα τζαρτζαρίσματα.

Ωραίο 4-5-1 του Βαλβέρδε με τους δύο πλάγιους να γίνονται εξτρέμ που κλίνουν προς τα μέσα. Με πίεση ψηλά, με κοντά τις γραμμές, με Βάσκους να παίζουν και για τη φανέλα, μπράβο του, συγχαρητήρια.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ