2013-12-10 22:20:13
Φωτογραφία για Το «αντίο» του Τάσου Μητρόπουλου
Το κρισιμότερο ματς του στη φετινή σεζόν δίνει ο Ολυμπιακός που υποδέχεται την Άντερλεχτ στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα όμως είναι σημαντική μέρα για τον θρύλο και για έναν άλλο λόγο. 

Ήταν επίσης 10 Δεκεμβρίου του 1997 όπου για την 6η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός έρχεται ισόπαλος 2-2 στην έδρα του με τη νορβηγική Ρόζενμποργκ.

Εκείνο το ματς είναι το τελευταίο του Τάσου Μητρόπουλου με την ερυθρόλευκη φανέλα, καθώς αποφασίζει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο απολογισμός του είναι 459 αγώνες και 51 γκολ στην Α’ Εθνική με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ , Ηρακλή, Απόλλωνα Αθηνών και Βέροια, 15 αγώνες και 1 γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και 77 συμμετοχές με 8 γκολ με την Εθνική ομάδα.

 Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του στους ομίλους μπορεί να μην κατάφερε να περάσει στη επόμενη φάση, όμως διέσωσε το γόητρο του διατηρώντας αήττητο το ΟΑΚΑ.


Η Ρόζενμποργκ ήθελε νίκη για να περάσει ως καλύτερη δεύτερη, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 48' με τον Μαυρογενίδη.

Οι Νορβηγοί με δυο γκολ του Ρούσφελντ (50', 68') πήραν κεφάλι. Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να ισοφαρίσει στο '88 με απευθείας φάουλ του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που κέρδισε ο Μητρόπουλος. Πρώτη είχε ήδη περάσει η Ρεάλ.

Τουλάχιστον ο Ολυμπιακός δεν τερμάτισε τελευταίος (έμεινε 3ος με 5π έναντι 4 της Πόρτο). Με το γκολ του Τζόλε στο τέλος πανηγύρισε η Γιουβέντους που πέρασε εκείνη ως καλύτερη δεύτερη φθάνοντας μάλιστα ως τον τελικό.

Κατερίνα Νινιού
notosspor
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ