2013-12-17 08:59:16
Φωτογραφία για Guardian: Μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο
Ο Guardian σημειώνει ότι ο πρώην μονάρχης, ο οποίος έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα από το Δεκέμβριο του 1967 αποφάσισε τη μόνιμή του μετεγκατάσταση, μαζί με τη σύζυγό του Άννα Μαρία, στην Ελλάδα.

Στην απόφαση του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου να εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα μας αναφέρεται ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian.

Επικαλούμενη μέλος μικρού φιλοβασιλικού πυρήνα, η εφημερίδα σημειώνει ότι ο τέως μονάρχης, ο οποίος έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα από το Δεκέμβριο του 1967, όταν προσπάθησε να ανατρέψει τη χούντα με δικό του στρατιωτικό κίνημα, αποφάσισε τη μόνιμή του μετεγκατάσταση, μαζί με τη σύζυγό του Άννα Μαρία, στην Ελλάδα.

«Ο γιος του, πρίγκιπας Νικόλαος και η σύζυγός του πριγκίπισσα Τατιάνα έχουν ήδη μετακομίσει στη χώρα εδώ και μερικούς μήνες», αναφέρει η πηγή της εφημερίδας, αποδίδοντας στον γιο του Κωνσταντίνου μοναρχικό τίτλο.

Στην μετακόμιση της πάλαι ποτέ βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας σημαντικό ρόλο έπαιξαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, και οι υψηλές τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο, οι οποίες απέφεραν στον Κωνσταντίνο, μέσω πωλήσεων, σημαντικό χρηματικό αντίτιμο.


Η εφημερίδα υπενθυμίζει δήλωση του 73χρονου τέως μονάρχη προ δεκαετίας σε ελληνική εφημερίδα, στην οποία ανέφερε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει και κανείς δε μπορεί να τον εμποδίσει, αφού «βίωσε το δικό του Γολγοθά».

Σημειώνει δε, σε αντιδιαστολή με την επιστροφή του Κωνσταντίνου, το γεγονός ότι από την έναρξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, περίπου 300.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ειδικευμένοι επιστήμονες, έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

http://www.naftemporiki.gr/story/743260
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ