2014-01-21 03:13:07
Φωτογραφία για Αμηχανία στην κυβέρνηση από την απόφαση του ΣτΕ
Φωτιές άναψε η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει ως αντισυνταγματική την μείωση που είχαν υποστεί στους μισθούς και τα επιδόματά τους οι στρατιωτικοί και οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας.

«Ασφαλώς και η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις του ΣτΕ, όμως στο συγκεκριμένο σας ερώτημα η κυβέρνηση δεν μπορεί να τοποθετηθεί αν δεν δει προηγουμένως την απόφαση. Δεν έχουμε πάρει την απόφαση στα χέρια μας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές...

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε». Ο υπουργός τόνισε ότι οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων δεν είναι κομμάτι του μνημονίου διότι χρεοκοπήσαμε. «Το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι νομικό. Κάθε απόφαση που θα ακυρωθεί θα πρέπει αυτομάτως να αντικατασταθεί με κάποια άλλη», είπε.


Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε ότι «Πρέπει να δούμε ακριβώς την απόφαση πως θα καθαρογραφεί και τι ακριβώς θα προβλέπει. Η επισήμανση την οποία θέλω να κάνω εγώ, πέρα από το τι θα γράφει η απόφαση, είναι ότι το πρόβλημα το οποίο έχουμε εδώ μπροστά μας και καλούμαστε να διαχειριστούμε δεν είναι ένα νομικό ζήτημα. Είναι θέμα πολιτικό και είναι κι ένα πρόβλημα οικονομικό».

Μιλώντας επίσης στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς σημείωσε ότι «οι αποφάσεις της δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές καθώς αυτό επιβάλλεται να συμβαίνει σε ένα κράτος δικαίου. Από κει και μετά, αν αυτό το ποσό το υπολογίσει η αρμόδια υπηρεσία και δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στις υποχρεώσεις μας σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι θα πρέπει να βρεθεί ένα ισοδύναμο μέτρο». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ