2014-01-31 00:11:08
Φωτογραφία για Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο και αντιπροσώπους του ΕΒΕΑ
Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Δούλεψέ το» με θέμα την απασχόληση των νέων και την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Σάκη Ιωαννίδη, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Στη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε συζήτηση γύρω από τους άξονες στους οποίους θα κινηθούν οι προτάσεις μας για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων. Συγκεκριμένα:

Ø Φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις με σκοπό την πρόσληψη νέων έως 32 ετών, με τη θέσπιση ελάχιστου αριθμού προσλήψεων για την παροχή τους.

Ø Την επιδότηση ασφαλιστικών / εργοδοτικών εισφορών σε επιχειρήσεις για πρόσληψη νέων έως 32 ετών.

Ø Την πρόσβαση σε χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, τράπεζες και ιδιώτες κατά προτεραιότητα σε νέους, με σκοπό την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας.


Ø Τη διασύνδεση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ με τα κατά τόπους επαγγελματικά επιμελητήρια με στόχο την διευκόλυνση της εισόδου των αποφοίτων τους στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η σημασία της θεσμοθέτησης ενός σταθερού φορολογικού συστήματος για τουλάχιστον 5 έτη και πόσο σημαντικό είναι αυτό στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οι συναντήσεις με φορείς θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες. Σκοπός είναι μέσα από αυτές, να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο προτάσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, μέσα από την διοικητική μεταρρύθμιση και την τόνωση της αγοράς εργασίας, την διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ