2014-02-05 10:57:14
Φωτογραφία για Σύσκεψη κορυφής στον Λευκό Οίκο για την ασφάλεια στο Σότσι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε την Τρίτη με τους επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, προκειμένου να... συζητήσουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά στην αμερικανική υποστήριξη στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Πριν από την τελετή έναρξης των Αγώνων την Παρασκευή, ο Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχαν συνάντηση στην αίθουσα συσκέψεων του Λευκού Οίκου με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Ο Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο Υπουργός Άμυνας Τσακ Χάγκελ ήταν επίσης παρόντες στη σύσκεψη κορυφής.

Οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας διαβεβαίωσαν τον πρόεδρο Ομπάμα ότι «όλα τα απαραίτητα μέτρα» έχουν ληφθεί για την προστασία των Αμερικανών στο Σότσι. Δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ με 600 ναύτες βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα για να προσφέρουν υποστήριξη, εφόσον ζητηθεί, στους Ρώσους. Τα πλοία εστάλησαν μετά τις βομβιστικές επιθέσεις του Δεκεμβρίου στο Βολγκογκράντ από τους μαχητές της περιοχής του Καυκάσου, που απειλούν να χτυπήσουν και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ