2014-02-08 14:46:04
Φωτογραφία για Πιο επιρρεπείς σε αλκοόλ και ναρκωτικά όσοι πίνουν ενεργειακά ποτά
Μεγαλύτερες πιθανότητες να καταναλώνουν αλκοόλ και να κάνουν χρήση ναρκωτικών έχουν οι έφηβοι που πίνουν ενεργειακά ποτά σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από Πανεπιστήμιο του Michigan.

Όπως εξηγούν, αυτό συμβαίνει διότι οι έφηβοι που έχουν ροπή προς τον κίνδυνο είναι πιο πιθανό να πίνουν ενεργειακά ποτά, ενώ όσοι έχουν αυτά τα γνωρίσματα του χαρακτήρα, ίσως θελήσουν να πειραματιστούν με άλλες ουσίες.

Για τις ανάγκες της μελέτης, η ερευνητική ομάδα εξέτασε στοιχεία από σχεδόν 22.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, περίπου 30% των εφήβων πίνουν ενεργειακά ποτά που περιέχουν καφεΐνη, ενώ το 40% καταναλώνουν μη καφεϊνούχα αναψυκτικά κάθε μέρα.

Η χρήση τους ήταν πιο κοινή μεταξύ των ατόμων που δεν είχαν και τους δύο γονείς στο σπίτι ή που είχαν γονείς με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο, ενώ οι έφηβοι που κατανάλωναν ενεργειακά ποτά ήταν δύο ή τρεις φορές πιο πιθανό να κάνουν κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, κατάχρηση του αλκοόλ, καθώς και να καπνίζουν.

Τέλος, όπως διαπιστώθηκε, είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε κατάχρηση ουσιών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ