2014-03-10 09:06:11
Φωτογραφία για ΤΗ «ΔΗΜΑΡ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Τη γέννηση της «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» παρουσιάζει επίσημα το απόγευμα της Δευτέρας ο Φώτης Κουβέλης. Στην εκδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, η ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 Μαριλένα Κοππά, ο πρώην υπουργός Στ. Μανίκας και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γ. Τσαμουργκέλης.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο κ. Κουβέλης είχε απορρίψει για μια ακόμα φορά την πρόσκληση Βενιζέλου για συστράτευση με την ''Ελιά'', λέγοντας: «Η ''ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συμμαχία'' υποστηρίζει την υποψηφιότητα Σουλτς αυτόνομα» και «κανένας δεν έχει το μονοπώλιο στην Ελλάδα να δηλώνει ευρωσοσιαλιστής».

Ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της συνδιάσκεψης για την ''Ελιά'' είχε εκφράσει τη λύπη του για την απουσία της ΔΗΜΑΡ από το νέο εγχείρημα, αφήνοντας όμως αιχμές για τις κινήσεις της: «Επικράτησε μια περίκλειστη και προσωπαγής αντίληψη, η οποία αρνείται τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του σήμερα αλλά αποδέχεται τη συνεργασία με κάθε πρόσωπο από το ΠΑΣΟΚ του χθες. Παρόλα αυτά δεν έχει ανακοπεί η συνεργασία σε δημοτικό, περιφερειακό και συνδικαλιστικό επίπεδο» τόνισε.


Πριν από λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα η διακήρυξη αρχών της «ΔΗΜΑΡ- Προοδευτική Συνεργασία», όπου παρουσιάζεται μία εναλλακτική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Βασικά χαρακτηριστικά της πρότασης είναι η διεκδίκηση για μία ουσιαστική διαπραγμάτευση που θα μειώσει το χρέος, η απαίτηση για σχέση ισοτιμίας με τους εταίρους, η υιοθέτηση ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου που ενισχύει την επιχειρηματικότητα και στηρίζει την μικρή και τη μεσαία τάξη, η εναντίωση στην υποβάθμιση των δυνάμεων της εργασίας και στην συρρίκνωση της μεσαίας τάξης, αλλά και η ριζική αναδιοργάνωση του πολιτικού και του εκπαιδευτικού συστήματος.

Υποστηρίζουμε αυτόνομα τον Μάρτιν Σουλτς

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης απέρριψε για άλλη μια φορά και με αιχμηρό τρόπο το κάλεσμα για συστράτευση στην ''Ελιά'' που του απηύθυνε, συνεπικουρούμενος από τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος. 

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η «ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συμμαχία» υποστηρίζει την υποψηφιότητα Σουλτς αυτόνομα και επισήμανε ότι «κανένας δεν έχει το μονοπώλιο στην Ελλάδα να δηλώνει ευρωσοσιαλιστής».

Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση με τον Μ.Σουλτς, το βράδυ της Κυριακής, ο Φ.Κουβέλης δήλωσε: «Η ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία μετέχει στην προσπάθεια αυτή αυτόνομα και ισότιμα προς όποια άλλη πολιτική δύναμη από την Ελλάδα θέλει να υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Μάρτιν Σούλτς. Κανένας δεν έχει το μονοπώλιο στην Ελλάδα να δηλώνει ευρωσοσιαλιστής ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Εκείνο το οποίο εμείς δηλώνουμε είναι ο σαφής ευρωπαικός μας προσανατολισμός, ο καθημερινός μας αγώνας και η διεκδίκησή μας για να υπάρξει η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μάρτιν Σουλτς επιχείρησε να τηρήσει αποστάσεις από την αντιπαράθεση: Στην ερώτηση: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να διαφωνεί με την υποστήριξή που σας παρέχει η ΔΗΜΑΡ», ο κ. Σουλτς απάντησε: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι απόψε συναντιέμαι με τον κ. Κουβέλη. Δεν μπορώ ωστόσο να μπω στα εσωτερικά των αριστερών κινήσεων, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου».

Σ.Σ.

Πάλι γίναμε ''ρεζίλι'' με τα καμώματα μας στους Ευρωπαίους, είτε αυτοί είναι φίλοι μας, είτε είναι εχθροί μας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτοί κοιτάνε τα δικά τους και μόνο συμφέροντα!

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ