2014-03-12 05:25:10
Φωτογραφία για Σε φυλακή της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα ο Ιβάνοβιτς
Ο αρχηγός της Πρωτοβουλίας Πολιτών "Σερβία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη" θα μεταφερθεί σε φυλακή της Κόσοσβσκα Μιτρόβιτσα δήλωσε η εκπρόσωπος της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex), Ντράγκανα Νίκολιτς Σόλομον.

Η εκπρόσωπος της Eulex τόνισε σε δηλώσεις της στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ότι το δικαστικό συμβούλιο επικύρωσε την απόφαση για τη μεταφορά του Όλιβερ Ιβάνοβιτς από φυλακή της Πρίστινας στη φυλακή της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.

Ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς, συνελήφθη στις 27 Ιανουαρίου ως ύποπτος για συμμετοχή σε εγκλήματα πολέμου το 1999 και το 2000 και δολοφονία.

Πριν από επτά μέρες ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας να μεταφερθεί σε φυλακή της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς, σύμφωνα με τη σύζυγό του, Μιλένα Ιβάνοβιτς, από το Σάββατο ήταν στην απομόνωση στη φυλακή της Πρίστινας και πρόσθεσε ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και ότι έχασε εννέα κιλά βάρους από τότε που άρχισε την απεργία πείνας.

Η κυβέρνηση της Σερβίας έδωσε εγγυήσεις ώστε ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς, Σέρβος πολιτικός που ζει στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, να αποφυλακιστεί έως την έναρξη της δίκης, αλλά η Eulex δεν τις έλαβε υπόψη και παρέτεινε την προφυλάκισή του για δύο μήνες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ