2014-03-17 12:24:06
Φωτογραφία για Η συγκλονιστική ομιλία του Νίκου Πέππα, που συγκίνησαν στο συνέδριο για ΑΜΕΑ και ΜΜΕ
Με μία συγκλονιστική ομιλία (που συνεχώς διακοπτόταν από τα χειροκροτήματα) ο... αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσου Νίκος Πέππας, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ σε σχέση με την κοινωνική τους ενσωμάτωση αλλά και την μηδαμινή προσοχή που τους αφιερώνουν τα ΜΜΕ και ο κόσμος του θεάματος. Τόνισε την απουσία της κρατικής μέριμνας ειδικά τις ώρες της κρίσης όχι μόνο για τα ΑΜΕΑ, αλλά για όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Αίσθηση έκανε η αναφορά του, πως λόγω κρίσης πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται πολύ κοντά στο μεταίχμιο για να καταστούν ΑΜΕΑ...!

Ο κ. Πέππας, παραολυμπιονίκης, καταξιωμένο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης τα τελευταία 8 χρόνια, αλλά και επιχειρηματίας, συγκίνησε όταν αναφέρθηκε σε προσωπικά του βιώματα και τον τρόπο που ξεπέρασε το κινητικό του πρόβλημα αλλά και τι κοινωνικές αντιξοότητες.

Ιδιαίτερα ανέφερε:


«Από μικρός έμαθα με τη βοήθεια κυρίως της οικογένειάς μου, να αντιμετωπίζω τη ζωή, όχι ως άνθρωπος με πρόβλημα, αλλά ως μία προσωπικότητα με κάποια ιδιαιτερότητα.

Την ιδιαιτερότητά μου την αντιλαμβάνομαι όταν κοιτώ γύρω μου. Όχι όταν συμβιώνω με τον Νίκο Πέππα. Διότι έτσι γεννήθηκα. Την ιδιαιτερότητά μου την κατάλαβα στα βλέμματα των συνανθρώπων μου, όχι όμως γιατί εγώ έχω κάποιο πρόβλημα με τον Νίκο Πέππα.

Η προσωπική μου διαδρομή, μου επιτρέπει να πω πως ό,τι έχω κερδίσει στη ζωή μου το έχω κερδίσει με το σπαθί μου! Αυτό ακριβώς πρέπει να αποτελεί δυνατότητα για όλους τους ανθρώπους και βέβαια και για τα Άτομα με Αναπηρίες.»

Κλείνοντας έκανε αναφορά για την επιτακτική ανάγκη της κοινωνικής συνοχής. Αίσθηση έκανε ο όρος του Κοινωνικού Πλεονάσματος που εισήγαγε:

«Καταλαβαίνουμε όλοι πως η προστασία για την αξιοπρεπή διαβίωση των πάντων και κυρίως εκείνων που η γήινη μοίρα δεν τους έδωσε όλες τις ευκαιρίες, είναι αυτό που εγώ ονομάζω δείκτης Κοινωνικού Πλεονάσματος. Και σήμερα αυτός ο δείκτης είναι πολύ χαμηλός. Και για αυτόν πρέπει ΟΛΟΙ να αγωνιστούμε. Είναι ο μοναδικός δείκτης που θα αποδείξει πως μία χώρα έχει παιδεία και πολιτισμό. Είναι ο δείκτης συνοχής σε μία κοινωνία που δοκιμάζεται. Η κοινωνική συνοχή είναι η ασπίδα που τρομάζει όσους (εντός και εκτός συνόρων) βλέπουν την Ελλάδα ανήμπορη και λεία για λεηλασία.»
news4all.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ