2014-03-18 11:22:15
Φωτογραφία για Αλέξης Σκαρμέας: Οι Πατρινοί δεν χρειάζονται έναν ακόμα υποψήφιο δήμαρχο
Δεν κατεβαίνει στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου ως υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και νυν δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο της Πάτρας, Αλέξης Σκαρμέας.

Σε ανακοίνωσή του γνωστοποίσησε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων και να μην ηγηθεί δημοτικού σχήματος.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του πρώην Αντιδημάρχου Πολιτισμού έχει ως εξής:

«Το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε διέθεσα όλες τις δυνάμεις μου στην προσπάθεια ενοποίησης διάσπαρτων ομάδων, κινήσεων και φιλοδοξιών.

Το κίνητρο αυτών των προσπαθειών αφορούσε την ενοποίηση ενός χώρου μέσα σε ένα αυτοδιοικητικό πλαίσιο που θα πρότασσε τα συμφέροντα της πόλης και του Δήμου, μακριά από λογικές πλήρους υποταγής σε μνημονικά δεσμά, μακριά από πρακτικές που θέλουν το Δήμο ένα απλό κομματικό εξάρτημα αλλά και αναζήτησης ενός νέου ρόλου του Δήμου στη μεταμνημονιακή εποχή. Άλλωστε οι ανάγκες της πόλης σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία απαιτούν όχι μοναχικούς οδοιπόρους αλλά συνοδοιπόρους.


Αυτή η προσπάθεια ενοποίησης ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου η εκλογική μάχη να δοθεί με σοβαρές πιθανότητες εκλογικής και κοινωνικής νίκης.

Αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω δημόσια ότι αυτές οι προσπάθειες απέτυχαν αφού στάθηκε αδύνατο να ξεπεραστούν τα φαινόμενα του κατακερματισμού και της ρευστοποίησης που είναι γνωστά σε όλες και όλους μας και που εκφράζονται με το διψήφιο (!) αριθμό των έντεκα υποψηφίων δημάρχων.

Σε ότι με αφορά προσωπικά οφείλω μια δημόσια διευκρίνιση: Θεωρώ ότι το τελευταίο που περιμένουν και που χρειάζονται οι Πατρινοί είναι ακόμα ένας υποψήφιος δήμαρχος. Συνεπώς δεν προτίθεμαι να μετάσχω στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ως επί κεφαλής ψηφοδελτίου.

Ευχαριστώ όλες τις φίλες και τους φίλους και προ παντός την ομάδα των δημοτικών συμβούλων που στάθηκαν κοντά μου στην προσπάθεια ενοποίησης και συγκρότησης μιας ενιαίας αυτοδιοικητικής έκφρασης.

Υπάρχουν αρχές κι αγώνες που διατηρούν ακέραια την αξία τους, και σε αυτούς τους αγώνες παραμένω στρατευμένος και ενεργός.»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ