2014-03-21 09:41:27
Φωτογραφία για Πρόεδρος: Προσφέρουμε το ΦΑ για τις ανάγκες της Ευρώπης
Νικόλας Μαρκαντώνης 

Το ενδιαφέρον των ξένων δημοσιογραφων προκάλεσε η άφιξη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Συμβούλιο Κορυφής για το θεμα της κρίσης στην Ουκρανια. Ερωτήθηκε και για το ΦΑ το οποιό όπως είπε θα προσφέρουμε για τις ανάγκες της Ευρώπης.

Οι δηλώσεις του Προέδρου σε σχέση με τα κοιτάσματα, επιβεβαιώνουν ρεπορτάζ του SigmaLive σύμφωνα με το οποίο,  η ουκρανική κρίση και οι ενδεχόμενες συνέπειες που μπορεί να έχει στην παροχή του ρωσικού φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, αναβαθμίζει σημαντικά τo ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος μετά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων.

Προσφέρουμε το ΦΑ για τις ανάγκες της Ευρώπης

Ο Πρόεδρος ερωτήθηκε κατά πόσο τον ανησυχεί η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης απο τη Ρωσία, δηλαδή τι θα γίνει σε περίπτωση που ένεκα της κρίσης κλείσει η στρόφιγκα του ΦΑ προς την Ευρώπη.

"Δεν εναπόκειται σε εμάς να αποφασισουμε. Αλλα σε καθε περίπτωση προσφέρουμε  το φυσικο μας αεριο (τη λεκανη μας, λεγει συγκεκριμενα ο Προεδρος, εννοωντας λογικα τη λεκανη της Λεβαντινης), για τις ενεργειακες αναγκες της Ευρωπης", είπε χαρακτηριστικά.


Η δήλωση του προέδρου αποτελεί ιδιαίτερη σημασία για την Κύπρο ως ενεργειακό κέντρο και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στις ενεργειακές ανάγκες των 28.

Βροχή ηταν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατα την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο κτήριο της Κομισιόν. Ερωτήθηκε για τη στάση που θα τηρήσει η Κύπρος, δεδομένων των δεσμών της με τη Ρωσία. Ο Πρόεδρος ήταν σαφής, λέγοντας ότι  "προσπαθήσαμε να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε βασικές αρχές που διέπουν τη διεθνή νομιμότητα.

Δήλωσε μάλιστα ότι απο τη μία υπάρχουν οι αρχές τις οποίες όλοι στηρίζουμε, αλλά απο την άλλη δεν μπορούμε να λάβουμε μέτρα που θα έχουν αντίκτυπο στην οικονομία μας.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/111048#sthash.Y8ThxOpo.dpuf
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ