2014-03-21 09:41:20
Φωτογραφία για Χαρές και... φιλετάκια στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος
Άλλαξε το κλίμα, έγινε πιο αισιόδοξο, σχεδόν ενθουσιώδες, ακόμη και μέσα στο Gulfstream που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής. Αυτό το καταθλιπτικό, προβληματικό κλίμα που συνόδευε συνήθως τους επιβάτες του πρωθυπουργικού αεροσκάφους κάθε φορά που πήγαιναν στις Βρυξέλλες αποτελεί πλέον, όπως φάνηκε, παρελθόν. Η συμφωνία με την τρόικα έφερε την ικανοποίηση και ο Πρωθυπουργός πολλές φορές την εξέφρασε στους συνεπιβαίνοντες στο αεροσκάφος κ.κ. Ι. Μανιάτη, Χρ. Λαζαρίδη, Κ. Χατζηδάκη, Σ. Κεδίκογλου και τον διπλωμάτη κ. Βασιλόπουλο.

Ήταν το πρώτο ταξίδι του κ. Σαμαρά μετά την επίτευξη συμφωνίας και η λιτότητα πήγε περίπατο στο Gulfstream. Διότι εκεί που τόσο καιρό σερβίρονταν σαντουιτσάκια και ξηρά τροφή, ξαφνικά έκαναν την εμφάνισή τους γεύματα... πρώτης θέσεως. Όπως γράφει ο «ΒΗΜΑτοδότης», ορισμένοι προτίμησαν τα φιλετάκια α λα κρεμ, άλλοι (που νήστευαν) τη μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό και ένας τον σολομό. Μέσα στον ενθουσιασμό τους όμως ξέχασαν να τοποθετήσουν στο αεροσκάφος εφημερίδες που διαβάζει μετά μανίας ο Πρωθυπουργός. Μόνον ο κ. Κεδίκογλου είχε μαζί του «Τα Νέα» και οι πάντες τα... «ξεκοκάλισαν» (κατά έκφραση κυβερνητικού παράγοντα).


Χωρίς εφημερίδες ο κ. Σαμαράς σε όλη τη διάρκεια της πτήσεως άνοιξε φακέλους και τους μελετούσε. Κυρίως συζητούσε με τους υπουργούς για το θέμα της Ουκρανίας. Όταν προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες και μόλις έφθασε στο σημείο όπου συνεδρίαζε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τον περίμενε μια έκπληξη. Όλοι ήρθαν να τον συγχαρούν για τη συμφωνία με την τρόικα και όχι μόνον. Δεν ήταν λίγοι που του έδιναν συγχαρητήρια και για τους χειρισμούς της ελληνικής προεδρίας. Ένας μάλιστα ηγέτης τού είπε: «Κάθε λίγο και λιγάκι καταφέρατε να κλείνετε και ένα θέμα, όπως την τραπεζική ένωση, τη μετακίνηση των εργαζομένων και πολλά άλλα».
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ